mám počítač asi půl roku a vše běželo bez problémů,nainstaloval jsem si programy jako alkohol 120% nebo deamons tools,nero premium 7 vše legálně zakoupeno včetně windowsu,jediné co na disk přidávám jsou fotky rodiny a písničky stažené z netu ,před týdnem jsem defragmentoval disk a zkoušel kopírovat dvd disk natočený v televizi dvd rekordérem , médium dvd +rw na médium dvd +r,předtím celé kopírování trvalo cca 16min nyní 50min,dále jsem si všiml ,že antivir avg 7.5 free taky začíná drhnout při spuštění,ještě podotýkám ,že nemám internet,dále jsem si všiml ,že kopírování z flash disku(písniček)taktéž drhne a trvá až trojnásobek času než před tím.Mám 250GB disk a C je zaplněno ze 75%, D z 5%můžete mě poradit kde může být problém děkuji.
Píšeš že si disk defragmentoval, tudíž v tomto problém nebude. Ale mam pocit že by mohl být problém v DMA přístupu. Už se to tady řešilo ale nevadí. Už se mi také stalo že windowsi mi vypli DMA přístup, a všechny operace (znamená že i vypalová) beželi přes procesor( s DMA komunikuje např disk a disk a s PIO disk procesor disk), to by vysvětlovalo to pomalé vypalování. Doporučuji ti se podívat zda je zaplé. Tady máš cestu :Tento počítač -> vlastnosti ->karta hardware -> správce zařízení ->řadiče IDE/ATAPI -> primární kanál -> vlastnosti -> karta upřesnit nastavení -> a koukni se na aktualní režim přenosu pokud nebude zaplé , tak ho zapni. Totéž udělej pro sekundární kanál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.