Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Hned na začátek píšu že nejsem znalec připojení internetu,ale pokusím se popsat problém.
Mám bezdrátový internet,přes lan valí vpohodě,wifina šlapala taky vpohodě,ale potom se změnil poskytovatel internetu a vyměnili nám modem.Občas (1x za den) internet chvilku nešel,chlápci od netu říkali že je to routrem,že si nerozumí s modemem a občas zamrzne,ale poslední 3-4 dny se pomale nedostanu ani na mail.Přes kabel vpohodě,wifi na mobilu taky vpohodě,ale na notebooku internet skoro nejde (zkoušeno na dvou notebookách). Píše buď
Tato webová stránka není dostupná.
a nebo
Method Not Allowed
The requested method GET is not allowed for the URL /loginAutoProcess.
Nevíte co s tím?
doplněno 10.02.13 08:56:
wifi je zabezpečená
Nejsou zmíněny podrobnosti, ale pokud je net přes wifi na mobilu dostupný "bez problému", nebude to způsobeno špatnou komunikací routeru a modemu, spíše nevhodným nastavením notesů (nebo routeru) - ale možností kde a co hledat je více.
Buďto bych přiměl "chlápky od netu"wifi ´rozchodit´ (v čem ´prý´ si modem a router nerozumí?) a nebo si dočasně vytvoř ještě jednu SSID bez jakýchkoli restrikcí a pokud se na ni notes připojí ´v pohodě´, postupně její konfiguraci přibližuj té původní. Pokud se notes ani tak nepřipojí, problém bude nejspíš v nastavení modemu/sítě.
doplněno 10.02.13 12:40: Pokud zařízení ´neodchází´ (což se stát může) nevěřím na "samo od sebe"... ..."nic sem nešteloval"... - OK, ale měnil se modem a je možné, že "chlápci od netu"něco překonfigurovali (a nebo nenastavili vhodně)...
Jak píšu - buďto bych se pokusil nalézt problém sám (pokud bych ´si troufnul´) a nebo přiměl "chlápky od netu"situaci vyřešit (síťová komunikace má svá ´pravidla´, na ´náladě´ prvků mocka nesejde) a nebo aspoň jasně definovat, v čem si modem a router "nerozumí"(takto mám pocit, že buď chtějí prodat vlastní router a nebo si servisní zásah nebetyčně usnadnili)...
doplněno 10.02.13 14:00: Ahá - to je jiná, domníval jsem se, že instalace nového modemu uplynulo několik dnů, ne rok...
V tom případě - jaký používáš antivir a případně ´čistič´ na notesu? A - neměnil jsi nějak konfiguraci na notesu (browser, instalaci SW...)?
doplněno 10.02.13 17:55:Jednou za čas je vhodné použít např.Ccleaner (stáhnout lze tady - slunecnice.cz/... ), minimálně vyčistí tempy od balastu, který se nashromáždí browsdáním a instalacemi...
Co ty instalace nového SW (příp HW)?
chlápci od netu to nastavili tak aby to fungovalo co nejlíp,je to tak rok zpátky a až v poslední době to blbne..zavolám jim a uvidím no
antivirus mám Microsoft Security Essentials (už dlouho) a čistič nepoužívám žádnej...občas když si vzpomenu tak zapnu defragmentaci disku =D
Nevíte kde seženu heslo abych se dostal do nastavení routru? mělo by mi to potom ukázat i kolik lidí je na wifinu napojených že?
v továrním nastavení je většinou admin admin, ale těžko radit. zadej název do google nebo manuál. Že by pomalost kvůli wifi vetřelcům
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.