Nejste přihlášen/a.
ahoj : )
stalo se to úplně poprvé. včera jsem klasicky v pořádku vypla notebook, HP PAVILION DV7, dneska jsem opět zapla, poslední co se zobrazí je HP a dole stanardní info, pokud chci do menu, ať teď zmáčku ESC, potom najede jen černá obrazovka kde bliká v levém horním rohu spodní kurzor ( _ ).
A to je celé.
Vůbec nevím, co s tím. V záruce je, ale potřebuju ho k práci a nevím, zda-li mi obchod ihned zapůjčí jiný. (no asi ne, že...)
Je fakt, že jsem ho měla teďka tři dny na chatě a večer tam mohlo být jen nějakých 8 - 10 stupňů a není na to zvyklej, ale to tím asi nebude. Nevíte někdo něco bližšího? Byla bych vděčná moc : )
Nastartuj znovu a hned po startu mačkej F2, aby ses dostala do biosu. Proběhni biosem na konec a dej nabízenou možnost Save and ... . Bios se ukončí a restartuje NB a zřejmě pak normálně naběhne. Vyzkoušej a dej vědět. Mě dneska startoval PC podibným způsobem, možbá měla vliv změna letopočtu.
K tomuto problému dodat lze jen to že jsi sama navrhla řešení : je v záruce, tudíž to přenechej odborníkům. Může to být skoro cokoliv i to že máš třeba vadný výrobek. Jako lajk , podle toho co popisuješ , ti radím zkus windows reinstalovat. Zde může nastat problém ke klasickému počítači dostaneš rovnou CD s softwarem Windows. V noteboocích jakýkoliv software již bývá nainstalovaný, a proto záleží natom zda si postupovala při prvním spuštění notebooku správně a software zálohovala. V takovém případě zkus Windows reinstalovat. Pokud reinstal nepomůže, nebo v případě že reinstal ani nemůžeš podniknout ( nemáš jej zálohovaný či nemáš instalační CD) tento problém přenechej odborníkům. V servise si poradí.
Hodně štěstí při řešení problému přeje,
Ondřej Král.
Díky za odpovědi. Bios - nic.
Budu muset přenechat odborníkům, ale ještě předtím sehnat někoho, kdo mi vytáhne data... : (
Myslim ze to nebude treba, pokud je HDD v poradku tak ti je tam nechaji. Pokud v poradku neni tak pak to bude hodne drahe. Zaplatis za to klidne 5-6 tisic
právě... proto hledám někoho, kdo to umí a bude chtít třeba míň než odborník. můj expřítel to uměl vytáhnout i z nejhorších problémů s počítačem, takže vím, že to umí i smrtelníci tak snad někoho seženu.
právě, že to bude hdd nejspíš.
Ta popisovaná závada nemusí být nutně v HDD, takže se není třeba předem zbytečně strachovat. Pokud půjde NB na reklamaci, je nanejvýše vhodné si potřebná data opravdu zazálohovat, protože v servisu se s tím moc nemažou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.