Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
mám cca 2,5roku starý notebook,při koupi byl disk rozdělen na 2x70GB (C a D) a na disku C byly nainstalovány visty.
Po čase sem však zjistil,že mi tyto windows opravdu nevyhovují a tak sem si na disk D nainstaloval windows 7...
má otázka tedy zní jak mám naformátovat disk C,který mám zálohovaný a chci jej používat pouze jako uložiště filmů atd...
děkuji
Podle mně když vymažeš data na C: tak nenabootuješ WIN7 na D: Jestli se pletu opravte mně. Ono záleží který systém je primární. Pokud si instaloval Win7 z Visty a mažeš Vistu tak jsi v prd... a do 7 se nedostaneš. Pokud si instaloval 7 z boot disku DVD nebo USB přímo při startu PC tak není problé a Visty můžeš klidně smazat nebo zformátovat C:
z vist sem nainstaloval win7,takže jak jste psal,sem asi v p...,jelikož se do vist už nedostanu (jednou mě tak dlouho štvalo stahování aktualizací atd,že sem restartoval a nyní když zapnu,tak mi ukazuje že se vrací k původnímu nastavení a do vist mě to vůbec nepustí-kousne se)...je tedy nějaké řešení?
nuz asi jedine zalohovat filmy a pod. z oboch diskov, oba naformatovat a na jeden z nich nahodit Win 7 z DVD, neinstalovat predtym Visty a neupgradovat
Ponechání instalace Vist na disku C není podmínkou bootování Windows 7. Pokud by přeci jenom bootování selhalo, dá se opravit přes instalační DVD Win7. Editace bootovací sekvence je pak možná například přes program EasyBCD.
Abych pravdu řekl, ještě jsem to přes konzoli zotavení nezkoušel (nebylo proč). Ale vzhledem k rychlosti instalace 7 bych to přece jen nainstaloval znovu na C:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.