Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahlcený počítač - promazání souborů

Od: zlatica odpovědí: 5 změna:

Prosím kam se ukládají v počitači stažené soubory(nepotřebné),mám přeplněný počítač a pomalý,prosím pomozte!*sok*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Proč si ukládáš nepotřebné soubory? Kde máš uložené soubory, musíš vědět Ty, my k Tobě do počítače nevidíme. Pokud chceš zrychlit chod počítače, odinstaluj nepoužívané programy, vymaž nepotřebné soubory, vyčisti počítač třeba programem Advaced WindowsCare, vysyp koš a defragmentuj pevný disk. Zkontroluj také, jaké programy se Ti spouštějí při startu počítače a běží na pozadí. Nedůležité vypni. Pokud s tím nemáš zkušenosti, požádej nějakého zkušenějšího známého...

hanher*

Dokumenty - dokumenty - stažené programy.

PC čistím Advanced system Care, a šlape bez problémů.

Jak se již zmínil pravdomluvný, já také nepotřebné soubory mažu - stáhnu si film, který dokoukám, a letí pryč s PC.

Občas je i nutné si udělat pořádek v nainstalovaných programech, a zbytečné odinstalovat.

pravdomluvny*

No ano, soubory se impicitně stahují do nějaké připravené složky v Dokumentech, nebo si některé aplikace vytvářejí své složky pro stahování. Je třeba pohledat. Daleko výhodnější je ale podle mě při stahování ukládat, tam, kam potřebuji. Osobně mám vytvořenou strukturu složek pro ukládání podle různých témat na jiném oddíle disku než je systém. Je to myslím praktičtější, mimo jiné z důvodů bezpečnosti.

pu®
hodnocení

0x

Rychlá pomoc = CCleaner (stáhnete a více se dočtete zde: slunecnice.cz/... ). Zkuste také pohledat v archivu, tuším bena v několika dotazech docela přesně popisoval, jak se zbavit nepotřebných souborů a pčogramů... Ale ten CCleaner by pro začátek měl postačit.

doplněno 01.01.11 15:48:

Aha, no já z toho pochopila dotaz na smazání souborů, které se ukládají, aniž o tom uživatel ví - tj. přesně ten "bo-el", který potřebuje video, které si chci přehrát, a podobné nesmysly. Proto se ptá, kde je najít, ne že by je sama stahovala - a na tento typ je typ čističe jako CCleaned fakt asi nejlepší. Pokud zní dotaz "kam si já ukládám, co si stahuji", tak to samozřejmě nemůže vědět nikdo...

pravdomluvny*

Podle formulace dotazu jsem pochopil, že se chce tazatelka především zbavit nepotřebných souborů, které si sama stáhla. S tím jí žádný čistič počítače nepomůže. Musí je najít a vymazat.

I když nadruhou stranu po vyčištění počítače se tento jistě zrychlí a možná nebude potřeba nic mazat. No v každém případě vyzkoušet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]