Nejste přihlášen/a.
ahoj, poradte prosím, často se mi seká počítač mám podezření že je nejspíše zavirovaný, máte někdo nejaký vyzkoušený program který vyhledá a odstraní viry v počítači,? vše je to v angličtině a nevím na co klikat tak pokud by někdo mohl napsat i jak to spustit a dokončit? díky za odpovedi
online skener je dobrý na najití virů,ale lépe je mít záchranou brzdu antivir v počítači mrkněte třeba i na jiné diskuze poradte.cz/....Já doporučuji Avast-je v čestině a sám navrhne řešení.(uzavření do truhly)
pokud myslíš přeinstalovat celý vindows tak sem to nikdy nedelal , ale rozhodne se mi nechce kupovat za 3 tisíce nový ale od tohoto počítače kam se instaloval vindows mám cd slo by to znovu přeinstalovat s timto cd windowsu? dík
Já si myslím, že v počítači bordel jak u cikánů.
Ale můžeme se tomu podívat na zoubek.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a emailem mi odešlete na honza.bencik@hotm/.... Po zkopírování obsahu klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Pak bych doporučoval počítač zkontrolovat online programem Windows Live OnaCare. Otevřte tedy Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadejte tam tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/...; pokud máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete zkusit zvláští verzi Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/... Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžte dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy a vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému. Kontrolor zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (viry, červi, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se ničeho bát, o svá data nepřijdete), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit pouze v Internet Exploreru 6 a vyšších. Lze ho spustit i v Mozille Firefox, ovšem do té se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby to šlo. Jinak někteří oživatelé si stěžovali, že pokud to pustili ve Firefoxu s nějakým tím doplňkem, že jim pak Firefox zamrznul a poté spadnul. Tak raději spouštět v Internet Exploreru; nejlépe verze 8 a vyšší.
Pak můžete vyzkoušet ještě například ESEt Online Scanner → eset.cz/... a nebo BitDefender Online Scan → bitdefender.com/... Oba online kontrolory doporučuji spouštět též v Internet Exploreru.
Po odeslání HijackThis&StartupList logu budu chytřejší a budeme moci určit co dál. Hezké prožití Silvestra a krásný nový rok.
doplněno 31.12.10 18:06:A prosím - nestrašte si s reinstalací. Existují různé aplikace a když je člověk trošku šikovnější, tak to jde i bez reinstalu systému
Škoda, že jsem to nečetl dřív, nedávno jsem formátoval. Bylo to tak daleko, že mi nešel spustit žádný antivir ani žádná kontrola. Nyní mám problém v tom, že mi nepálí žádná mechanika. mám dvě CD a DVD Ram, obě umí číst cd a DVD Ram čte jen cd a dvd, ramku mi nenačte a nemohu zapisovat, ani pálit, ani formátovat. Zkoušel jsem to přes INCD a taky RAMku nevidí a to mě štve nejvíc, nemohu načíst data a další zálohovat. Už jsem vyzkoušel všechno možné a fakt si s tím už nevím rady.
Tohle vypadá na slabý laser mechaniky. Už prostě má svá léta za sebou. DVD-RW (nebo DVD-RAM) nejdříve přestane zapisovat na DVD,pak zapisovat na CD, pak přestane číst DVD a nakonec přestane číst CD.
včera sem to nechal project tím programem co psala mařenka a naslo to 3 trojské koně pajk se to nějak zaseklo a prestalo to vyhledávat dále
jestě sem se chtěl zeptat když je na počítači kopie windouwsu mám povolit aktualizace? tenkrát se mi u počítače stalo že to začlo psát že sem se stal obětí piráctví apd. tak mi známý přředělával windows a řekl že aktualice musí být vypnuty jinak to pres bude zas psát tyto nesmysli a bude se muset reinstartovat windows
Míšo, tak tohle bych nepsala veřejně. I to může souviset se všemi problémy s PC, aktualizace opravují i bezpečnostní díry OS.
Zakázat automatické aktualizace.Jinak ti to začne řvát,že jsi se stal obětí počítačové...bla bla
Jinak ostatní programy mimo Windousi klidně povol.
Nebo použij třeba tohle: zlegalizuj.cz/...
Za peníze v Praze dům... aktualizace si klidně zapni, ale stahuju a instaluju si jen ty potřebné. Mezi nimi jsou samozřejmě ty ověřovací, takže ty ne.
Co se týká tohoto, tak pokud Windows není cracknutý, můžete aktualizace instalovat. Pokud jste ale Windows aktivoval s nelegálním klíčem, tak je můžete bez problémů instalovat. Pokud totiž Windowsy prošly procesem aktivace, tak by to mělo být bez problémů dle mých zkušeností.
doplněno 02.01.11 08:39:Jinak si myslím, že tohle je problém toho zpomalování, atp.
Aktualizace lepí díry v systému a opravují různé chyby v systému.
Já bych nelegální systém vůbec nepoužíval a raději si koupil originální kopii nebo stáhnul a nainstaloval systém Linux (například Ubuntu nebo SuSe nebo ...), který je zdarma. Ale programy z Windowsu pod linuxem nepojedou, musíte si sehnat zvláštní jejich edice, což dnes není problém. Stačí zapojit vyhledávač (například Seznam.cz nebo Bing.cz) a určitě něco najdou.
to nepíše nesmysly, to píše jen těm kteří nemají systém legálně. A možná máš viry právě proto, že nemáš aktualizovaný počítač. Doporučuji aktualizace instalovat všechny které se nabídnou, i ty které se zdají zbytečné protože win jsou win a někdy se stane že zdánlivě nesouvisející má vliv na něco jiného.
Dovolím si oponovat. Vypnutí aktualizací nemá žádný vliv na napadení počítače viry, pokud máš dobrý antivirový program a zabezpečený počítač.
Pravdomluvny, lžete. Aktualizace lepí díry, přes které se hacker nebo ten virus dostane do počítače. Aktualizace opravují problémy. Představte si to jako barák. Když ho nebudete opravovat (aktualizovat), tak Vám spadne na hlavu.
Sebelepší antivir nebo antispyware prostě aktualizace nenahradí, tak tu neplácejte takové nesmysly.
Poč by jinak vývojaři programů a systémů ty aktualizace dělali?
doplněno 02.01.11 10:17:Tady Vám to píše i někdo jiný, proč aktualizovat systém → doplnek.com/...
doplněno 02.01.11 10:19:A ještě → idoc.vsb.cz/...
Stačí trošku číst odbornou literaturu nebo zapojit internetový vyhledávač (například seznam.cz nebo bing.cz) a najde Vám to spoustu odkazů ,kde se píše to samé.
Nejsem si vědom, že bych se dopustil lži. Jen jsem vyjádřil svůj názor, podpořený vlastní zkušeností. Antivirový program (virová databáze) se aktualizuje, což myslím si postačí. Hackeři jsou stejně míle před Microsoftem. Znovu zde prohlašuji, že mám aktualizace vypnuté cca 4 roky, a nemám s viry problém.
A proč dělají vývojáři aktualizace? No prostě proto, že je to živí. Kdyby vyvinuli dokonalý nenapadnutelný systém, neměli by pak už práci ...
Jo a ještě jedna věc. Většinu případů ohrožení počítače si podle mého názoru způsobí sám uživatel svým nezodpovědným chováním.
Mám stejnou zkušenost jako pravdomluvný Kdo se o počítač stará pravidelně- Antivir.Antispyvare ,Antimalvare a čistí CCleaneren,Glary Utilites ,tak nemá roky problémy.A kdo je lajdák,ať si koupí origoš se záplatami .
Podívejte se, nedávno řádil (a ještě řádí ale ne tolik) červ Conficker. Tento červ napadal Windowsy napříč verzemi. Pak soudruzi z Microsoftu vytvořili aktualizaci pro podporované systémy a ten kdo si ji nainstaloval, mohl klidně spát, protože Conficker by se do toho počítače nedostal. Červ Conficker využil jedné díry ve Windowsu. Antiviry reagovaly až později, než soudruzi v Microsoftu a to už mohlo být pozdě. Ale jak říkám, dělejte si co chcete, až budete mít vyluxovaný účet nebo ztracené důležité dokumenty, tak nebrečte.
Tak já mám stejný názor jako Pravdomluvný. Nemám aktualizace, na mých XP mám jen SP2, používám antivir Avast, K čištění užívám Advanced System Care a nemám už 2 roky větší problém.
Ovšem nestahuju kde co, neklikám jako blázen na všechno, co se mi nabízí, prostě se chovám bezpečně.
S tím jistě souhlasíš, Beno.
všem vám děkuji za vaše reakce a názory k této otázce. sem a počítače uplý lajk, kromě těch základích věcí, auktualizace u počítače sem echal vyplé, a tedka ráo zapnu počítač a bv pravém rohu se hlásí,že avira se automaticky aktualizovala? jak je to možné když jsou automaticke aktualizece vypnuty,mám strach z toho že by to mohlo hlásit zas ty keci stal ste se obětí ... je to možné? dik
Vypnuty jsou aktualizase systému (Windows), Avira je antivirový program a ten se MUSÍ aktualizovat, jinak by neviděl nové viry, co třeba někdo udělal od vyrobení programu. Tohle dozajista nic hlásit nebude
Doplněno: a tou Avirou si můžeš projet počítač? Jestli ano, zkus to, co ti to najde...
ano jde to tam je nějaký rychlý test, na ten když kliknu tak to udelá max 6 procent trva to necelou hodinu a pak to zmrzne ten počítač takže ho musím resetovat
Jak dlouho jsi čekal, když jsi zjistil, že ti to zamrzlo? Někdy se prohlíží velké soubory dlouho. A víš, že při kontrole nesmíš na počítači nic jiného dělat?
Asi by to chtělo spustit virovou kontrolu v nouzovém režimu před spuštěním Widlí. Včera jsem to taky musel udělat, ten Kriptik mi pobláznil Avasta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.