Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Ve škole se učíme vytvářet různé databáze v accessu. Zajímalo by mne, zda-li se používá access ve firmách, já ještě o nikom neslyšel že by tento program v práci využíval. Pokud se access nijak zvlášť nevyužívá, slouží poté tedy k naučení základu práce s databázemi a je poté lehčí se naučit v nějaké jiném programu... např. Oracle a podobně?
Dostal jsme za úkol navrhnout nějakou databázi. Vzhledem k tomu, že od nového roku chci pracovat jako obchodní zástupce tak bych ji sám využil. Práce bude probíhat následovně. Prvně obvolám potenciální klienty, které najdu na internetu ( takže to by měla být nějaká první tabulky (entita) která by měla uchovávat informace o tom hovoru ( komu, kdy, co se řešilo a podobně, zda-li má zájem o schůzku ( pokud bdue mít zájem o schůzku, tak aby se vygeneroval nějak automaticky kalendář kde byly již vypsané jednotlivé schůzky a mohl bych tam zadávat schůzky nové - to nevím jestli to tak teda jde :D ) Dále bych chtěl uchovávat data z uskutečněných schůzek ( datum schůzky, jméno s kým jsem se sešel, nějaký popis jak to probíhalo a další data která mě momentálně nenapadají. Dále by bych chtěl evidovat databázi produktu které budu nabízet, určitě evidovat zaplacené faktury ( tak aby bylo možné mě upozornit na faktury po splatnosti ) Zatím mě napadá tady toto, napadne ještě něco co by měl obchodní zástupce evidovat? Popřípadě mě upozorněte co dělám špatně, co mám špatně a jak dál postupovat. Tabulky v Accessu utvořit umím, ale formuláře podformuláře ty si budu muset teptrv nastudovat. Nevím jestli je můj postup vůbec správný, zatím je to taková rozvaha a spíš než databázi mi přijde, že bych chtěl z toho vytvořit nějak rovnou informační systém :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.