Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnov a Win7 a malware

Od: lindaf* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak dlouho trvá obnova systému Win7? Řekněmě třeba hodinu? a ještě by mě zajímalo, když mám v počítači Malware zvládne ho bez pozůstatků odstranit třeba SpyBot? A nakazí se Malwarem každý někdy, nebo se proto tomu dá nějak účinně bránit třeba placeným antivirem? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Ani antivir není 100% (jen 99%) jako všechno :) Pokud budeš dodržovat určité zásady, tak s dobrým antivirem (zkus Aviru) budeš v pohodě. Já osobně žádný tzv. clear spyware spybot atd. nepoužívám a jsem v pohodě a že navštíívm XXX servery :)

hodnocení

0x
Na malware se dá stáhnout zdarma malwarebytes. Dal bych odkaz ale jsem na mobilu. Možná že se to jmenuje malwarebites s měkkým i ale gůgl si s tím poradí.
praivo*
MBAM (Malwarebytes Anti-Malware) Free ale nemá rezidentní štít, je proto ještě potřeba
ormální antivir, třeba Microsoft Security Essentials.

vosikac*
hodnocení

0x

Nabízí se otázka,jakou obnovu máte namysli? Zda obnovu ze záloh, které si sytém vytváří, tzv. "bod obnovení" nebo kompletní obnovu systému, tedy přeinstalaci W7.

Co se týče obnovy z bodu obnovení, je to řádově pár minut, max desítek, podle toho z jak vzdáleného bodu obnovu provedete.

Pokud budete chtít W7 přeinstalovat kompletně, je to něco přes hodinu, ale po té je nutné, aby systém provedl veškeré aktualizace a vy opět nainstalovala potřebné programy ...

Co se týče antivirových programů, není pro běžné použití zapotřebí programů placených. Je spousty volných programů, které odvedou svoji práci bez problémů ... Každý má zkušenosti s jinými. Osobně používám COMODO Internet Security a pro čištění systému Advanced System Care.

praivo*
hodnocení

0x
Obnova systému trvá podle množství měněných dat a rychlosti systému. Může to být i jen několk minut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]