Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenaskočí monitor

Od: ivaaa* odpovědí: 8 změna:

při zapnuti pc nenaskočí monitor, vyzkoušela jsem jiný, výsledek stejný. zapojím kabel do jiné grafiky a nejde..jedna grafika integrovaná druhá přídavná je to vůbec v grafice? monitor se zapne, ale hlásií chybu a po chcvilce se vypne... počítač stále běží, nejde vypnout spínačem, leda odpojit od elektřiny...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

apsystem*
hodnocení

2x

pokud jsi vyřadili z možných příčin VGA kartu a samotný monitor, pak je na řadě problém v operační paměri (RAM) nebo samotné zákl.desce. Ram se dá ještě prohodit s jiným počítačem v domácích podmínkách ale už asi toto neuděláš se základní deskou.

Ještě se zpetám? naskočí něco na monitoru aspoň na chvilku nebo monitor nic nezobrazuje ihned od počátku?

ivaaa*
hodnocení

monitor hlási ...no input... Špatný nebo žádný signál...prostě do něj nic nejde krom elektřiny

apsystem*

Tak bych to tipnul na základní desku - zde se už musí udělat podrobná diagnostika nebo aspoň ji zkusit vyměnit za jinou (je mi ale jasné, že v domácíh podmínkách toto nelze).

bena*
hodnocení

0x

Je možné, že integrovanou grafiku máte zakázanou a druhá přídavná grafika přestala fungovat nebo "vyskočila". Zkuste otevřít bednu a tu druhou grafiku vytáhnout a znovu zapojit.

Pokud to nenaskočí, zkuste jinou grafiku (pujčte si od někoho) nebo zkuste vynulovat BIOS vyjmutím baterky, puštěním počítače (nechat minutu běžet), odpojením počítače od sítě a následným zasunutím baterie. Poté BIOS by měl být vynulovaný.

Nebo na základní desce jsou jumpery (takové malinké gombíky) a někde u nich by mělo být napsáno CLR BIOS nebo tak něco, tak přes to lze také BIOS vynulovat.

Až bude BIOS vynulovaný, tak bude vrácený do továrního nastavení a tímpádem by měla být integrovaná grafika povolena.

Jinak nezbývá než hledat příčinu u pamětí RAM, procesoru (CPU) nebo u samotné základní desky.

ivaaa*
hodnocení

baterka na cca minutu odpojena, následně zandaná. výsledek nic nového... než jsem psala poprvé tak jsem grafiku dala do jiného slotu a ramku taktéž.

ještě seženu někde ramku jak již radil i

@apsystem
bena*

Do jakého slotu je vůbec ta grafika? Do PCI?

ivaaa*
hodnocení

:) to netuším

doplněno 30.12.10 17:48:

tedy vím kde je grafika, ale jak se říká slotu nevím...

Nenaskočí monitor
shogino

cawko mam taku istu dosku ako ty a mam taky isty problem ako ty NO SIGNAL my vyhodi monitor je funkcny skusal som ale zaasa som ksusal aspon 6 roznych grafik a nic nenaskoci stale nic skusal som na inu dosku ale som si neni isty ci tie dosk su funkcne potom v ramke si nemyslim ze to je to je hlupost ramiek som skusal asi 1O a nic ale ta zakladna doska moze bit odpalena ale ked to tak to je najhorsie co moze bit fakt by som ocenil keby mi niekto poradil co mam robit lebo mam doma tolko veci a newiem sa pohnut lebo mi nenaskoci monitor moj mail je : shogino@azet.sk diki moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]