Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení počítače k WIFI domácí síti

Od: piterka odpovědí: 4 změna:

Mám stolní PC se zabudovanou síťovou kartou.K tomu modem HUAWEI echolife HG 520i.Pevné připojení k internetu je plně fukční.Při pokusu vytvořit malou domácí WIFI síť prostřednictvím uvedeného modemu nevím jakým způsobem připojit počítač k této síti.Žádná tlačítka ani vypínač.Je tedy nutný nějaký adaptér?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Wi-fi síť zřizujeme pro připojení mobilních zařízení jako NB, telefon a pod. a tato zařízení jsou na příjem wi-fi signálu připravena a vybavena. Je nesmysl připojovat přes wi-fi stolní PC, který na to připraven není a vybavovat ho wi-fi kartou. Drátové připojení je mnohem spolehlivější a rychlejší.

o2.cz/...

piterka
hodnocení

samozřejmě souhlasím,ale pro provoz wifi tiskárny potřebuji i zapojený počítač do WIfi sítě.Nebo ne?A co další počítač příp.zařízení

jak je propojím,kdy je každý v jiném rohu baráku.

Jedná se mi o ten WIFI adaptér do stolního PC přes USB.Jde mi o to ,zda moje úvaha není mimo díru.Dík.

mowla*

1. "pro provoz wifi tiskárny potřebuji i zapojený počítač do WIfi sítě.Nebo ne?" - Ne...

2. "další počítač příp.zařízení jak je propojím,kdy je každý v jiném rohu baráku" - nejlépe wifi, jinak je nutné tahat kabely...

Poslední otázku-výrok nechápu...

Na routeru vytvoříš jednu LAN (lokální síť), která jako podmnožinu zahnuje i WLAN (wifi LAN). Takže počítač, který je zapojen k routeru (ať kabelem nebo wifi), může využívat všech nasdílených prostředků připojených do téže LAN (ať kabelem nebo wifi)...

mowla*
hodnocení

0x

Kromě běžné síťové karty musíš mít v počítači ještě wifi... Buďto jako interní kartu a nebo nějakou USB variantu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]