Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivirový program Avast - přeinstalace

Od: marun odpovědí: 13 změna:

Měla jsem nastavený antivirový program Avast antivirus home edition 4.8.Pár dní mě to upozorňovalo,že bude končit,tak jsem si chtěla nainstalovat nový,zkusila jsem podle nabídky podobný s č.home 5,to se nějak nezdařilo,tak jsem ho odinstalovala a znovu se přihlásila na ten samý,přišla mi zpráva,že úspěšně s licenčním klíčem,který mám do modrého loga v dolní liště dodat,jenže nevím co je špatně,to modré logo s písmenem A -omlouvám se,nejsem odborník,začínající naprostý laik-se mi nikde neobjevilo,na spodní liště není.zkusila jsem kouknout do Programy a funkce,jestli tam není neodinstalovaný nějaký ten avast,co by vadil ,ale nic jsem tam nenašla nebo nevím kde jsem udělala chybu,že to logo avastu nemám.Nevím jestli to píšu srozumitelně,neumím to jinak popsat.díky Marina

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marun
hodnocení

Jen doplňuju,mám windows vista home premium noutbouk.

jaar

Ahoj tady mas navod na odstraneni AVAST-u jen doplnim mam takovi dojem , ze se ten aswclear. zpoustel z nouzaku. (spis bych rek ze určite;)) ale to poznas. idoc.vsb.cz/...

hodnocení

0x

Co si máme představit pod pojmem "to se nějak nazdařilo" jak a co se nezdařilo? Jinak Avast je někdy na odinstalování mrcha, je lepší použít nástroj přímo od Avastu který to dokáže odinstalovat bez potíží.

marun
hodnocení

asi jsem zvorala co jsem mohla,nevím,jestli se mi to podaří popsat.Měla jsem avast home premium 4.8,které mi oznamovalo,že končí a nebudu chráněná.Tak jsem si chtěla toto obnovit a objevila se mi v nabídce nějaká novější verze avast free antivirus 5.0.Tak jsem to podle návodu stáhla,místo modrého loga s A uprostřed se objevilo logo oranžové,to modré zmizlo-v dolní liště.A pak mi to napsalo,že se to nezdařilo,že něco tomu vadí-bohužel jsem zapomněla co to bylo,protože jsem zpanikařila a řekla si,že to hned odinstaluju a vrátím se k původnímu,ale napsalo mi to,že to je odinstalované.Jenže když jsem stáhla to původní Home edition 4.8,tak přišlo ,že jsem zaregistrovaná,i s licenčním klíčem,který mám doplnit do loga v dolní liště,jenže už se mi neobjevilo žádné logo,čili chápu,že jsem někde udělala blbost a nemám vlastně antivirus žádný nebo jak bych to napsala-tak zkouším,přes poradnu co s tím nebo jestli mám vzít noutbouk pod paži a někam s ním zajít než pokazím toho víc.M.

alda*
hodnocení

0x

Já bych zkusil:všechny programy-příslušenství-systémové nástroje-návrat do data než byl odeslán pokyn s klíčem a znovu přes ovládací panely odebrat a znovu nainstalovat avast.Pokud vám klíč přijde doporučuji uložit si jej do nové složky at jej máte při ruce/rádo se to zapomíná/.

bena*
hodnocení

0x

Vy jste aktualizovala vast! z 4.8 na 5.0. To je v pořádku. Avast! ve verzi 5.0 nemá modré logo, ale oranžové logo. Stačí na něj kliknout pravým tlačítkem myši a tam zvolit Informace o předplatném/registraci a tam pak do okénka klíč vložit.

doplněno 27.12.10 13:35:

Jinak by asi nejlepší bylo, aby se na počítač někdo podíval. Ať už přímo nebo na dálku přes TeamViewer.

Antivirový program Avast - přeinstalace
marun
hodnocení

Tak jsme se minuli s psaním.To jsem podle návodu udělala a tam z toho oranžového loga mi to nechtělo právě otevřít abych to mohla udělat,jak píšu-zapomněla jse proč,proto jsem to odnstalovala celé a tím nemám ani jedno,jen registr s klíčem,který nemá kam dát.Že jsem to raděj nenechala na někom zkušeným,myslela jsem,že to zvládnu.

bena*

Počkejte, mám v tom maďarský guláš. Je tedy avast! (ať už 4.8 nebo 5.0) v počítači nainstalovaný?

marun
hodnocení

No,největší jelen jsem asi já,protože to je to,co nevím,jestli tam mám vůbec některý nainstalovaný,protože mi to neukazuje žádné logo,ani modré ani oranžové,takže i když mi přišlo,že moje registrace je provedena a mám vložit uvedený licenční klíč do programu s návodem na program modrého i oraanžového loga,tak se mi neobjevilo žádné v dolní liště,proto nevím jestli něco mám nainstalované nebo kde to zjistím.Tím mým odinstalováním avastu oranžovýho mi zmizel avast modrý a není nic.Teda myslím avast 4.8 nebo 5.0.Nebo mám zkusit znovu některý z nich stáhnout co to udělá nebo napíše?Už nemám odvahu experimentovat,když takhle blbnu.

jaar

tak projed pc ASWCleaner-em ten najde zbytky po avastu. Je uplne jedno kterou mas verzi . antivirovecentrum.cz/...

atˇ se daří:)

bena*

Vesměs to je jedno, ale lepší je použít odinstalační nástroj pro danou verzi

Pro verzi 4.8 stahujte zde → files.avast.com/...

Pro verzi 5.0 stahujte zde → files.avast.com/...

avast! Clear spouštějte vždy jen v nouzovém režimu (v normálním režimu nepojede).

marun
hodnocení

Já bych to zkusila,ale nevím co to je nouzový režim nebo kde se k němu dostanu a jak?Opravdu jsem počít.laik .Díky

bena*

Do nouzového režimu se dostanete pomocí klávesy F8 po restartu počítače (klidně to mačkejte furt dokud se nezobrazí nabídka, jak nastartovat Windows).

Po dokončení práce s odinstalačním nástrojem pro avast! počítač restartujte a stáhněte avast! 5.0 z oficiálních stránek → files.avast.com/...

Pak by měl jít antivir bez problémů. Předpokládám, že v počítači je nainstalován i antispyware a firewall. Není-li tomu tak, tak bych doporučoval instalaci alespoň antispywaru. Zde mohu doporučit Spybot Search&Destroy. Informace o programu, včetně odkazu ke stažení → zive.cz/...

Co se týká firewallu, tak Windows od verze NT 5.1 (XP) obsahuje velmi jednoduchý firewall, ale doporučil bych instalaci nějakého jiného, lepšího. Ovšem, jak vidím, Vy jste naprostý laik a bojím se, aby jste si ještě s firewallem nezablokovala prohlížení internetu nebo kecání přes Skype, Windows Messenger či ICQ.

Jinak firewall, který mohu doporučit je Sunbelt Personal Firewall (dříve nazývaný Kerio). Zde je návod, jak ho nastavit → emag.cz/... Takže pokud chcete něco udělat pro zvýšení bezpečnosti, můžete nainstalovat a nastavit firewall.

doplněno 27.12.10 17:34:

Ještě doporučuji tak +/-1× za měsíc zkontrolovat počítač online kontrolorem Windows Live Onecare, který udrží počítač v kondici. Je jednoduchý a práci s ním zvládne i běžný uživatel. Otevřte tedy Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadejte tam tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/...; pokud máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete zkusit zvláští verzi Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/... Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžte dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy a vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému. Kontrolor zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (viry, červi, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se ničeho bát, o svá data nepřijdete), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit pouze v Internet Exploreru 6 a vyšších. Lze ho spustit i v Mozille Firefox, ovšem do té se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby to šlo. Jinak někteří oživatelé si stěžovali, že pokud to pustili ve Firefoxu s nějakým tím doplňkem, že jim pak Firefox zamrznul a poté spadnul. Tak raději spouštět v Internet Exploreru; nejlépe verze 8 a vyšší.

Antivirový program Avast - přeinstalace #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]