Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Kámoš má prý deset let notebook TOSHIBA Satellite L300 A má tam furt původní visty a příšerně se mu to seká. Po zapnutí notesu se mu načte do ram přes 1 gb zbytečností. Fuj. Prý že to tam všechno natahala matka. No a o co přávě jde... Mám instalační cd Win XP Profi sp3. Ale než budu něco přeinstalovávat, tak bych potřeboval ovladače nevíte kde je stáhnout? Koukal jsem na googlu a tam je všude většina ovladačů pouze pro win visty... Další problém je že když na bootujeme instalační cd (boot už jsem nastavil že na 1 místě je mechanika a na druhém hdd) Načtou se ovladače a pak kdy se má objevit Hlavní menu Tak se místo toho objeví modrá smrt. Kód jsem si opsal ale ten papír na kterém to je jsem omylem nechal u kámoše. Nikdy se mi to nestalo. Nevíte čím by to mohlo být? Pokusím se získat ten papír. Omlouvám se za nedostatek informací.
Ovladače si můžeš stáhnout tady: ce.computers.toshiba-euro/... , ovšem proč se objevuje BSOD? - zkus nastavit BIOS do ´default´ nastavení...
10 let Visty asi těžko
na ty při startu nabíhající zbytečnosti je stačí odinstalovat, případně zakázat (start-spustit-napsat: msconfig-po spuštění a vyškrtat nepotřebné...)
Ms config jsem už skoušel, je tam toho tři kilometry ale nevím co mám nechat puśtěné protože když jsem to všechno vypnul tak skoro nic potom nefungovalo... Já pak ke kámošovi zajdu a ještě jednou se na to kouknu ale on to má tak zasekaný že to snad ani není možný... Proto jsem to chtěl rovnou přeinstalovat.
Rozděl disk na dvě partition. Všechny data zazálohuj aby C bylo co nejmenší. Udělej zálohu C pomoci třeba ghostu. Smaž C formatem. Nainstaluj XP nejlepe příkazem Winnt32. musíš zadat dobře cesty. No a tot vše zalohu wist máš v ghostu zalohu dat na D
doplněno 24.11.12 14:16:Ten notebook je z roku 2008
doplněno 24.11.12 14:18:Další možnost je dualboot XP do D v tomto případě bzch dělal tři partition C visty D XP E data
doplněno 24.11.12 14:22:Jo a pozor. K tomuto počítači se dodávali vista home premium takže není nárok na downgrade na XP
A to to všechno potřebuje? Spusť to Kubuntu v režimu "live" ("Vyzkoušet bez instalace") a přes správce souborů to spolu prohlédněte, jestli tam nejsou nějaké zbytečnosti.
Potom se případně přímo při instalaci dá vytvořit nový oddíl na disku a Kubuntu nainstalovat na něj, takže data na zbylých oddílech zůstanou zachována.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.