Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
protože jsem si přeinstalovával PC, momentálně přemýšlím i přemýšlím nad možnou změnou prohlíeče.
Chtěl bych jsem se zeptat, jaký prohlíže by jste doporučili, resp. zda volit raději Firefox(ten jsem používal doteď) nebo Chrome?
Díky za tipy a rady
Asi to mám psychický, ale já jsem pro cokoliv, jen ne MSIE a Chrome.
Ke Chrome: Googlu je plný internet, je to děsně vlezlá šmírující firma, která oxiduje skoro na každé webové stránce. Jejího dalšího špeha přímo do svého PC bych si dávat rozhodně nechtěl. Navíc se to pořád samo přeinstalovává, ... dejte s něčím takovým pokoj, fuj!
Já hlasoval pro Firefox, protože ji už několik let používám doma i v práci. Ale jinak si myslím, že záleží na každým, co si vybere a co mu bude vyhovovat. Taky z principu nesnáším MSE, chrom jsem zkoušel a neseděl mi, Operu jsem zkoušel asi před 15ti lety, byla hnusná a od té doby bych ji nechtěl ani otevírat ani instalovat. Ale je to jako se vším. Když budu jezdit Mercedesem, tak ti nebudu vychvalovat Audinu, když jsem v ní seděl jednou na autosalonu nebo ti nebudu hanět BMW jen proto, že před lety mi jeden vrak půjčil kamarád a 2km před benzinkou mi došel benzín.
Chrome
I když sem s ním měl poslední 2 měsíce nějaký problémy a zkoušel sem (vynuceně) párkrát IE, musím říct že mi i přes mnohdy proklamovaný špehování nejvíc vyhovuje GůglChrom ale asi to je o hlavně o zvyku. Nerad si totiž zvykám na nový věci. Je to stejný jako s tou poblblou šedočernou(nebo jaká to vlastně je?.?.?) barvou od dnešní půlnoci tady na popradně.
Firefox
Dobre to napsal ladaadal. Ja bych jen doplnil, ze prohlizec jsem si volil podle toho, co od nej ocekavam. Ne vsechny maji stejne funkce. Ano, daji se doinstalovat ruzne doplnky, ale tim prohlizec rapidne ztrati na rychlosti... Ale v dnesni dobe uz maji prohlizece pro PC veskrze stejne funkce (zalozky, synchro, profily, nastaveni, klavesove zkratky ... )
Takze pokud je to domaci PC na browsdani, tak si nainstaluj dva, tri a vyzkousej je ... uvidis, ze drive nebo pozdeji se pro jeden rozhodnes a myslim, ze je jedno jaky to bude. Jde o pohodli ...
Pokud je to notebook do skoly, do prace, potrebujes synchronizovat vice uctu, prepinani proxy serveru, podpora ruznych pluginu, webove aplikace tretich stran, tak to chce hlavne otestovat, ktery prohlizec vse umi.
Napriklad ja pouzivam pro praci doma FF a synchronizuji si jej do FF v praci ... ale zaroven v praci vyuzivam operu synchronizujici se do mobilu a taky IE , protoze at se na me nikdo nezlobi - pro IE jsou stranky vzdy optimalizovane a vetsina firem vyvyji svuj sw pro IE. Spustite si FF a ikdyz vam vse funguje, tak mala hlaska pri startu aplikace "ff neni podporovan" muze za to, ze kdykoliv je problem , tak vas na podpore poslou do nekam...
Místo Chromu doporučuji nešpehující a rchlejší SRWare Iron. Vypadá a funguje skoro stejně (má stejné jádro).
doplněno 21.12.12 14:08:*rychlejší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.