Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pořídila jsem si nový notebook,do kterého mi kamarád nainstaloval OS windows 7 home premium,má ho s volnou licencí.Používám ho asi dva měsíce,neměla jsem s ním jediný problém,pravidelně aktualizuji atd...nicméně mi od včerejška skáče zpráva o chybách,kopie systému prý není pravá,maže mi to plochu a dělá to "bordel"v počítači...nevíte někdo co s tím?
Koupit si originál , přece nečekáte že vám to bude fungovat zadarmo ,přes nějaké volné licence:D to bychom to měli nainstalované za dax všichni
Já si nepředstavuju nicJen ta verze byla několikanásobně dražší,a na obale je free license,koupili jsme si to s dalšíma lidma společně a všem o funguje,jen mě to od včerejška hlásí tohle...
Máte několik možností na výběr
a) Koupit novou licenci Windows 7
b) Pokud máte legální starší verzi systému (Windows Vista/XP), můžete si za zvýhodněnou cenu koupit tzv. upgrade
c) Koupit starší verzi systému (Windows XP, Windows Vista)
d) Přejít na Linux (napíklad Ubuntu, Mandriva, SuSe, ...)
e) Nainstalovat nějaký nepodporovaný (abandonware) systém od Microsoftu (Windows 2000, Windows ME, Windows 98, atp.).
Obrazy disků (ISO) prakticky všech systémů Windows najdete zde → uloz.to/... A obraz disku (ISO) Windows NT 4.0 najdete zde → uloz.to/... A ještě pro opravdové sběratele (jako já :D) je tu Windows Nt 3.51 → uloz.to/...
ISO soubor (ten obraz disku) stačí vypálit pomocí programu na vypalování )Ashampoo Burning Studio, Nero, UltraISO, CD Burner XP atp.) jako otisk nebo obraz disku ISO. Na obrázku je ukázán postup v Ashampoo Burning Studio 2010 Advanced.
No a zadarmo to rozhodně nebylo,mě to stálo dva tisíce a to jen díky tomu že nás bylo víc...
A vy si snad myslíte, že nikdo nemá nelegální kopie? Tak to jste teda sakra naivní! Spousta lidí co znám má crackli win. A funguje jim už hodně dlouho a bez problémů, včetně aktualizací.
Proč se ptáte, když jste si tam nechala naistalovat co tam nepatří?
doplněno 23.12.10 21:22:Jistě, n lidí si to naistaluje a pak jdou na int ...
Podívejte,opět se tu setkáváme s problémem,kdy se konverzace točí okolo jednoho tématu ale nikdo neodpoví na otázku.Ten systém legální je,aktualizace fungujou,antivirák funguje,všechno perfektně jde,problém se po nějaké době objeví den,kdy systém hlásí že legální není,ale další den opět projde i kontrolou pravosti systému.Tento problém už jsem vyřešila s prodejcem,volnou licenci už jsem tu taky vysvětlovala takže tímto uzavírám konverzaci,děkuji za výtečné rady,páni odborníci
Hele volná licence neni. Podle všeho nemáš legální systém a to že ti jde antivir, to je zcela něco jiného a aktualizace jdou i u nelegální zařídit. Takže laskavě platí moje rada, pokud máš účtenku a nálepku s product key tak to pořešíš s microsoftem, pokud ne, dal ti kamarád cracknutou verzi a reklamuj to u kamaráda!
Tak při troše šikovnosti se i stažená instalačka z internetu bude chovat jako legální systém, projde ověřením pravosti, půjdou stahovat aktualizace. Na druhou stranu je fakt a se může stát, že i pravá a platná licence neprojde ověřením pravosti. Ale krátce a stručně řečeno, platná licence je s účtenkou a nalepeným product key na skříni počítače. Pokud obojí máš je to v pohodě a já si budu muset nastudovat co míní velký Bill pod pojmem volná licence Windows.
U nějakýho prodejce by asi nebyl problém koupit v dobrý víře legální Windows a lump by prodal něco co sbastlil doma a umně zabalil.
Řešením by bylo sformátovat disk, znovu nainstalovat a vypnout aktualizace (aktualizace vám zjistí pravost kopie a začne u nelegálu dělat zmíněný bordel)
Ale aktualizace přeci můsí být k čemu by byl tedy pak hacnutý Win. Třeba u antivirů když si vygeneruješ key aktuakizace fachá a žádná hláška není .
I u nelegálu se to dá zařídit tak, že aktualizace budou normálně fungovat. Ale podle mě má dotyčná nelegální systém který si holt koupila za korunky kdesi...že by byla podvedena?
Pánové prosím,systém byl jak už jsem psala mnohonásobně dražší,není to žádná kopie za pár korun jak tu píšete,a yřešila to opětovná instalace.Kromě mě ho má nainstalováno několik dalších lidí,kterým bez problémů funguje.Systém je legální a po konzultaci s prodejcem jsem problém vyřešila.Přestante tu diskutovat o jakémsi nelegálním staženém a dalším vašem vymyšleném systému.
Milá karamelko, až nám budeš psát informace, které jsou pro řešení potřeba tak se můžeme bavit, do té doby je to hádání.
Rad typu řeš to s microsoftem jsi tu dostala snad několik a jelikož asi nikdo od nás nedělá podporu pro microsoft aktivace tak ti ani nikdo z nás nemůže konkrétně pomoci.
Žádná "volná" licence Windows neexistuje!
Je třeba OEM licence, dostaneš jen instalačku a stručný manuál. Systém můžeš systém nainstalovat na jeden jediný konkrétní počítač. Pokud si koupíš další počítač, tak tuhle instalaci už použít nesmíš a musíš koupit nový systém. Dokonce nesmíš počítač najednou ani zásadně zmodernizovat, je to potřeba provádět postupně aby šlo z hlediska Windows stále o původní počítač.
Pak jsou "krabicové" verze. Ty jsou dražší a nejsou vázány na jeden počítač. Pokud koupíš nový počítač tak ho na něj můžeš nainstalovat a vše je ok. Ale nesmíš přitom už zároveň samozřejmě používat ten systém na starém počítači. Pořád totiž máš jen licenci na provoz na jednom počítači.
Pak jsou i speciální verze jako třeba "Family pack", ale zase nejde o volnou licenci, systém lze nainstalovat na maximálně 3 počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.