Nejste přihlášen/a.
ahojte, chci si na Vánoce pustit stažený film na domácím kině, film je ve formátu AVI, na převod mám program ConvertXtoDVD ale potřebovala bych poradit nějak podrobněji co je důležité nastavit! Aby na TV nebyl nekvalitní obraz nebo neblbnul zvuk
taky mi jde o to aby se film (148 minut) nepřeváděl 5 hodin nebo kolik (jak jsem četla jinde na fórech). Myslím že na to dost výkonný notebook máme, aby byl film převedený o dost dřív. Také prý záleží na rychlosti datového toku či co... a to nevím kde se nastavuje
P.S.: koukám že mám DVD-R / ale jen 120min. - na to asi se 148 minut nevleze že? jsou i nějaké větší divka? Děkuju moc za rady pro amatérku
Odpověd na poslední otázku: Nejde o minuty ale o velikost. Na DVD je napsáno tuším 4.7Gb to je velikost DVD. Pokud na video kliknete pravým tlačítkem a dáte vlastosti tak tam bude napsáno velikost: XXXX ta velikost je důležitá. Minuty nevím proč se uvádějí. Pokud velikost je větší než 4.7Gb tak se tam nevejde. Většinou filmy stáhnuté z internetu mají 700Mb. (Převody: 1000Mb=1Gb)
AVI vždy má zhoršenou kvalitu není to DVD ,tak si stáhni v DVD a máš kval. ok :D na DVD - čko o max 4.7 GB se vleze pokud máš dejme tomu AVI po 700 MB ( 6 x ) Jinak pokud je v DVD kralitě višší než 4.7 GB můžeš použít dvouvrstvé DVD ( což je zbytečně drahé ) ,proto něco jak si poradit aniž by jsme nemuseli platit 10x více než za obyčejné DVD
Jak zálohovat DVD/...Zásadním problémem při kopírování je kapacita prázdného DVD média, na které se film zpravidla nevejde. Možná namítnete, že tento problém s velikostí prázdného DVD je možné vyřešit překopírováním filmu na dvouvrstvý DVD nosič. Samozřejmě že máte pravdu, ale proč kupovat zbytečně velké a drahé dvouvrstvé DVD (kolem 100,-Kč), když je možno film upravit tak aby se vešel i na obyčejné DVD o velikosti 4,7 GB a to za cenu nepatrného snížení kvality (snížení kvality si ani nevšimnete!) či odstranění bonusů z DVD které jsou ve většině případů zbytečné, příkladem takového bonusu DVD je například Behind the scenes (Film o filmu), interview (rozhovory) atd... Slouží k tomu např. program DVD Shrink.
Pokud má film v AVI 900 MB a 148 minut tak ta jeho kvalita již stojí za prd a tu již rozhodně nevylepšíte. Při "běžné" konverzi by měl mít tak 1,3GB.
A proč ho musíte převádět na DVD, když ho přehrajete jako AVI.
Kde ho přehraje ,jako AVI max v PC . V přehrávači ,aby si jej mohla zhlédnout v TV ai těžko . Musela by mít propojen PC s TV a pak není zapotřebí žádný převod. To ví snad každý ,možná se mýlím ,když tak mě oprav
Vždycky říkám lepší žádná rada než špatná rada.
Dnes již většina DVD přehrávačů včetně domácích kin zvláště těch levných značek umí AVI s DivX či Xvid. Pochopitelně záleží na použitém kodeku.
A to AVI 900MB co má mít těch asi 130 minut tedy rozhodně s kodekem je a mizerným britrate navíc.
Pravda je, že většina přehrávačů už umí přehrát cokoli. Já pokud chci někomu dát film, který mám ve formátu .AVI, vypálím ho v Neru jako DVD spustitelné v přehrávačích. Je jedno, jestli .AVI má 700 MB neno 1,9 GB. Nero si ho upraví na DVD a výsledná velikost je cca 4,5 GB a výsledná kvalita je lepší než u .AVI.
Žadatelka nechce čekat 5 hodin. Takhle má jistých tak cca 3 hodiny. No a z AVI se většinou již těžko dělá něco lepšího.
doplněno 22.12.10 19:11:A stopáž 148 minut, takže NERO ještě na kvalitě ubere.
Ještě nám tady rozbij ústa borče ,když seš tak chytrej řekni ji co chce za film a pošli ji rary ke stažení , ať to má v DVD kvalitě . Jinak v ConvertXtoDVD 4 to má i s vypálením cca 3 hod. Raději si dám metaxu ať se obrním na dnešní večer
Už tolik nepij nebo se běž léčit, když nesneseš oponenturu.
Jinak tam kde docházejí argumenty tam začnou nadávky.
To přece není nic nového.
Většinou se k tomu ale uchylují jenom ti slabí duchem.
Tak ji dej link ke stažení filmu v DVD kval. poradil jsi a teď ji či jemu můžeš pomoci tím ,že poskytneš rar ke stažení
Jinak vážím si lidí co dovedou poradit Ty mezi ne určitě patříš poklona , ale můžeš poradit i jinak
Jistě taky rada. Ať řekne co to je za film. Najdem(e) ji film v DVD kvalitě. Předpokládám třeba na Rapidu tak asi 90 částí po 100 MB. To je tak 7 dní stahování v jednom kuse, když to moc dobře půjde (předpokládám, že nemá prémium účet).
No a na Ulozto či v jiných úložištích, když chytne volný slot to časově nebude o nic lepší.
DVD kval. max 45 rar - pomocí - svn.jdownloader.org/... JDownloader ,který cca za 1 hod. stáhne 3 rar s pauzami cca 15 min. a když to propočítáš má to za 15 hod. stáhlé a dejme tomu v CloneDVD2 při načtení a vypálení max. 20 min.
Tak nějak jsem si všiml že Rapid dává pauzu 55 minut. Pokud je řeč o něm tak 15 minut je minulost. A co se týče počtu RAR tak píše asi 148 minut což hádám na dvodílný film a proto 2x tolik
Vše je možné ,poněvač nepálím cca rok z 3500 DVD jsem viděl tak 15 a když se chci na něco mrknout bohatě postačí AVI ,které vzápětí mažu .
Jinak hezké vánoční svátky přeju a zase někdy na poradte.cz/...
Předělávat film AVI programem na DVD je časově neúnosné.Mně to také,když to převádím programem dvdvideosoft.com/... trvá 3hod. Lepší řešení je koupit přehrávač s USB vstupem (stačí i nějaký za 700,-) co dokáže AVI přehrát a přehrávat filmy AVI rovnou z flash disku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.