Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AVI - převod a vypálení jako DVD

Od: lennie odpovědí: 19 změna:

ahojte, chci si na Vánoce pustit stažený film na domácím kině, film je ve formátu AVI, na převod mám program ConvertXtoDVD ale potřebovala bych poradit nějak podrobněji co je důležité nastavit! :) Aby na TV nebyl nekvalitní obraz nebo neblbnul zvuk

taky mi jde o to aby se film (148 minut) nepřeváděl 5 hodin nebo kolik (jak jsem četla jinde na fórech). Myslím že na to dost výkonný notebook máme, aby byl film převedený o dost dřív. Také prý záleží na rychlosti datového toku či co... a to nevím kde se nastavuje :(

P.S.: koukám že mám DVD-R / ale jen 120min. - na to asi se 148 minut nevleze že? :-D jsou i nějaké větší divka? Děkuju moc za rady pro amatérku *smich*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odpověd na poslední otázku: Nejde o minuty ale o velikost. Na DVD je napsáno tuším 4.7Gb to je velikost DVD. Pokud na video kliknete pravým tlačítkem a dáte vlastosti tak tam bude napsáno velikost: XXXX ta velikost je důležitá. Minuty nevím proč se uvádějí. Pokud velikost je větší než 4.7Gb tak se tam nevejde. Většinou filmy stáhnuté z internetu mají 700Mb. (Převody: 1000Mb=1Gb)

lennie
hodnocení

ahoj, film má velikost přes 900 Mb, takže by neměl být problém? To by bylo fajn, díky :)

rb000*

AVI vždy má zhoršenou kvalitu není to DVD ,tak si stáhni v DVD a máš kval. ok :D na DVD - čko o max 4.7 GB se vleze pokud máš dejme tomu AVI po 700 MB ( 6 x ) Jinak pokud je v DVD kralitě višší než 4.7 GB můžeš použít dvouvrstvé DVD ( což je zbytečně drahé ) ,proto něco jak si poradit aniž by jsme nemuseli platit 10x více než za obyčejné DVD

Jak zálohovat DVD/...

Zásadním problémem při kopírování je kapacita prázdného DVD média, na které se film zpravidla nevejde. Možná namítnete, že tento problém s velikostí prázdného DVD je možné vyřešit překopírováním filmu na dvouvrstvý DVD nosič. Samozřejmě že máte pravdu, ale proč kupovat zbytečně velké a drahé dvouvrstvé DVD (kolem 100,-Kč), když je možno film upravit tak aby se vešel i na obyčejné DVD o velikosti 4,7 GB a to za cenu nepatrného snížení kvality (snížení kvality si ani nevšimnete!) či odstranění bonusů z DVD které jsou ve většině případů zbytečné, příkladem takového bonusu DVD je například Behind the scenes (Film o filmu), interview (rozhovory) atd... Slouží k tomu např. program DVD Shrink.

jirbar*
hodnocení

0x

Pokud má film v AVI 900 MB a 148 minut tak ta jeho kvalita již stojí za prd a tu již rozhodně nevylepšíte. Při "běžné" konverzi by měl mít tak 1,3GB.

A proč ho musíte převádět na DVD, když ho přehrajete jako AVI.

rb000*

Kde ho přehraje *klik* ,jako AVI max v PC . V přehrávači ,aby si jej mohla zhlédnout v TV ai těžko . Musela by mít propojen PC s TV a pak není zapotřebí žádný převod. To ví snad každý ,možná se mýlím ,když tak mě oprav *kafe**cteni**kafe*

jirbar*

Vždycky říkám lepší žádná rada než špatná rada.

Dnes již většina DVD přehrávačů včetně domácích kin zvláště těch levných značek umí AVI s DivX či Xvid. Pochopitelně záleží na použitém kodeku.

A to AVI 900MB co má mít těch asi 130 minut tedy rozhodně s kodekem je a mizerným britrate navíc.

rb000*

*klik* ok , sypu si popel na hlavu "omluva všem" *cteni* ,ale chybama se člouvěk učí (nejsem žádnej spamer ) tedy víte jak to myslím *uf**uf*

Dnes mnoho přehrávačů přehraje AVI.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pravda je, že většina přehrávačů už umí přehrát cokoli. Já pokud chci někomu dát film, který mám ve formátu .AVI, vypálím ho v Neru jako DVD spustitelné v přehrávačích. Je jedno, jestli .AVI má 700 MB neno 1,9 GB. Nero si ho upraví na DVD a výsledná velikost je cca 4,5 GB a výsledná kvalita je lepší než u .AVI.

jirbar*

Žadatelka nechce čekat 5 hodin. Takhle má jistých tak cca 3 hodiny. No a z AVI se většinou již těžko dělá něco lepšího.

doplněno 22.12.10 19:11:

A stopáž 148 minut, takže NERO ještě na kvalitě ubere.

rb000*

Ještě nám tady rozbij ústa borče ,když seš tak chytrej řekni ji co chce za film a pošli ji rary ke stažení , ať to má v DVD kvalitě . Jinak v ConvertXtoDVD 4 to má i s vypálením cca 3 hod. Raději si dám metaxu ať se obrním na dnešní večer *kafe*

jirbar*

Už tolik nepij nebo se běž léčit, když nesneseš oponenturu.

Jinak tam kde docházejí argumenty tam začnou nadávky.

To přece není nic nového.

Většinou se k tomu ale uchylují jenom ti slabí duchem.

rb000*

Tak ji dej link ke stažení filmu v DVD kval. poradil jsi a teď ji či jemu můžeš pomoci tím ,že poskytneš rar ke stažení *dril*

Jinak vážím si lidí co dovedou poradit Ty mezi ne určitě patříš poklona , ale můžeš poradit i jinak *cteni*

jirbar*

Jistě taky rada. Ať řekne co to je za film. Najdem(e) ji film v DVD kvalitě. Předpokládám třeba na Rapidu tak asi 90 částí po 100 MB. To je tak 7 dní stahování v jednom kuse, když to moc dobře půjde (předpokládám, že nemá prémium účet).

No a na Ulozto či v jiných úložištích, když chytne volný slot to časově nebude o nic lepší.

rb000*

DVD kval. max 45 rar - pomocí - svn.jdownloader.org/... JDownloader ,který cca za 1 hod. stáhne 3 rar s pauzami cca 15 min. a když to propočítáš má to za 15 hod. stáhlé a dejme tomu v CloneDVD2 při načtení a vypálení max. 20 min.

rb000*

zapoměl jsem na pauzu ,takže i s pauzou cca 2 - 3 dny

jirbar*

Tak nějak jsem si všiml že Rapid dává pauzu 55 minut. Pokud je řeč o něm tak 15 minut je minulost. A co se týče počtu RAR tak píše asi 148 minut což hádám na dvodílný film a proto 2x tolik

rb000*

Vše je možné ,poněvač nepálím cca rok z 3500 DVD jsem viděl tak 15 a když se chci na něco mrknout bohatě postačí AVI ,které vzápětí mažu .

Jinak hezké vánoční svátky přeju a zase někdy na poradte.cz/...*placni*

kato*
hodnocení

0x

Předělávat film AVI programem na DVD je časově neúnosné.Mně to také,když to převádím programem dvdvideosoft.com/... trvá 3hod. Lepší řešení je koupit přehrávač s USB vstupem (stačí i nějaký za 700,-) co dokáže AVI přehrát a přehrávat filmy AVI rovnou z flash disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]