Nejste přihlášen/a.
prosím vás je důležité při nákupu optické myši se zaměřit na senzor rozlišení?
koupil jsem si optockou myš Dell a má to rozlišení 1000dpi, ale přitom jsem viděl myši které mají rozlišení myslím to bylo od 600 - 3600dpi
stačí to rotlišení 1000dpi? budu to mít zapojené k notebooku
děkuji
Záleží na co, ale je to spíš o zvyku. S nižším dpi abys ujel stejnou vzdálenost na ploše jako u vyššího dpi, musíš ujet větší kus myší po stole. Já mám myš, která podporuje nastavení od 800 do 3200 a používam jí právě na 1000, víc už mi přijde moc citlivý a stačí si kousek pohnout myší a úplně odjedeš kurzorem od místa, kam jsi chtěl kliknout.
Ani u těch, které mají x tisíc, se to běžně nepoužívá. Navíc v maximálních nastaveních fungujou o dost hůř.
Běžně si dáte třeba 1600 nebo 800 a tím to končí. Jinak zejména u optických záleží i na kvalitě senzoru a softwaru, akceleraci, vyhlazování (filtrování), predikci, snapování k vodorovným a svislým směrům.. není to jen o číslu u dpi. No a když už jste ji koupil, tak to můžete vyzkoušet sám.
doplněno 21.12.12 00:24: "zejména u optických" patřilo jen ke kvalitě senzoru Zbytek platí asi pro všechny typy.
rozlišení nepovažuju vůbec za důležité. Moje krysa má jen "trapných" 800 dpi, ale je to pořádná krysa do ruky a nedám na ni dopustit, mám ji už dobrých 6 let a tahám ji s notebookem všude s sebou. Jinou myš ani nechci co jsou zkoušel myši 1600 dpi nebo i víc, tak jsem si je stejně musel "zpomalit", protože byly nechutně rychlé a s tím se trefit na malou ikonku je šílenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.