Nejste přihlášen/a.
prosím vás je důležité při nákupu optické myši se zaměřit na senzor rozlišení?
koupil jsem si optockou myš Dell a má to rozlišení 1000dpi, ale přitom jsem viděl myši které mají rozlišení myslím to bylo od 600 - 3600dpi
stačí to rotlišení 1000dpi? budu to mít zapojené k notebooku
děkuji
0x
Záleží na co, ale je to spíš o zvyku. S nižším dpi abys ujel stejnou vzdálenost na ploše jako u vyššího dpi, musíš ujet větší kus myší po stole. Já mám myš, která podporuje nastavení od 800 do 3200 a používam jí právě na 1000, víc už mi přijde moc citlivý a stačí si kousek pohnout myší a úplně odjedeš kurzorem od místa, kam jsi chtěl kliknout.
0x
Ani u těch, které mají x tisíc, se to běžně nepoužívá. Navíc v maximálních nastaveních fungujou o dost hůř.
Běžně si dáte třeba 1600 nebo 800 a tím to končí. Jinak zejména u optických záleží i na kvalitě senzoru a softwaru, akceleraci, vyhlazování (filtrování), predikci, snapování k vodorovným a svislým směrům.. není to jen o číslu u dpi. No a když už jste ji koupil, tak to můžete vyzkoušet sám.
doplněno 21.12.12 00:24: "zejména u optických" patřilo jen ke kvalitě senzoru
Zbytek platí asi pro všechny typy.
0x
rozlišení nepovažuju vůbec za důležité. Moje krysa má jen "trapných" 800 dpi, ale je to pořádná krysa do ruky a nedám na ni dopustit, mám ji už dobrých 6 let a tahám ji s notebookem všude s sebou. Jinou myš ani nechci
co jsou zkoušel myši 1600 dpi nebo i víc, tak jsem si je stejně musel "zpomalit", protože byly nechutně rychlé a s tím se trefit na malou ikonku je šílenost ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.