Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s aktualizacemi?

Od: 123mirek® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřebuji vyřešit problém. Když chci vypnout počítač ( Windows XP ), tak se mi nejdříve nainstalují aktualizace a teprve potom se PC vypne. Jenže toto se děje několik dní po sobě. Počítač mi jinak jede bez problémů až na ty aktualizace. Co s tím?

doplněno 21.12.10 16:52:

Já vím, že aktualizace jsou důležité a rozhodně je nemíním zakázat. Mám nastavené automatické stahování aktualizací a nikdy nebyl se stažením problém. Nyní mám na dolní liště vpravo žlutou ikonu, která mi hlásí, že jsou aktualizace připravené ke stažení, ale stažení se nezdaří a teď nevím co s tím.Potřebuji se těch aktualizací nějak zbavit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nainstalují se? Jde o aktualizace Woken, předpokládám, tak byste tam měl mít ikonku Nové aktualizace jsou připraveny k instalaci; zkusil bych na ni kliknout a nechat si je nainstalovat, nikoli automaticky, ale na přání, s tím, že bych se podíval, co to nabízí a měl pak kontrolu. (při zapnutém počítači.) Možná vám vyhodí hlášku"některé aktualizace nemohly být nainstalovány" a budete aspoň vědět, na čem jste.

A jinak jsem měl pocit, že pši vypínání se ptá, jestli vypnout rovnou nebo nejdřív instalovat, jak ho vypínáte?

hodnocení

Nenainstalují se. Na spodní liště se objeví žlutá ikona, ale jenom někdy. Když na ní najedu myší, ukáže se instalace aktualizací "0%". Po chvíly ikona zmizne.

patronka*
hodnocení

0x

Přesně to samé se v posledních době na mém XP, ale nijak se tím nevzrušuji, však ono se to pak vypne samo. Třeba šturmujou před koncem roku, co za ten rok zanedbali nebo zapomněli. Děje se to samozřejmě i jindy, ale teď to fakt bylo několik dní za sebou. To chce klídek.

hodnocení

0x

Jestli se nepletu tak SW podpora XPčkům už padla ne..MS je označil za mrtvou mrtvolu a konec, nebo nakonec mají do r. 2012 aspoň ty bezpečnostní updaty..?

Mám takový pocit, že pro XP SP3 ještě podporu mají. V každém případě aktualizace stále dostávám.

bena*

Podpora padla Xpéčkům se Service Packem 2. Pokud máte Service Pack 3, tak by MS měl XP podporovat do roku 2013 nebo 2014.

Já bych zkusil klunout na Start→Všechny programy→Windows Update a nainstalovat aktualizace přes web Windows Update. Pokud to nepůjde nainstalovat, tak to vyhodí chybu ve formátu 0xyyyyyyyy a podle toho se bude řešit problém.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Já mám každopádně aktualizace vypnuté několik let a žádná hrozba se nekoná. Win XP Pro šlape jako po instalaci.:D

ladinpraha*

Naprostý souhlas, Win XP vždycky zakázat aktualizace.

rb000*

Jak pozoruji ,tak až tak velká Lama nejsem :D ,každý ví ,že aktualizovat Win. se v každém případě musí . Já osobně mám zaplé "automatické aktualizace" XP i když mi také vyskočí hláška, na liště,že je zapotřebí aktualisovat. Při najetí aktual. na ( web ) co že nevidím? asi toto :

Zobrazení a instalace aktualizací
Instalace aktualizacíVelikost ke stažení (celkem): 0 kB *
Odhadovaná doba při této rychlosti připojení: 0 minut *
(*Staženo, připraveno k instalaci)

Obnovit a znovu zkontrolovatPři příštím hledání aktualizací se zobrazí pouze vybrané aktualizace.

Nejdůležitější aktualizace
Microsoft Windows XP
Což vlastně znamená, že tyto aktualizace byly už staženy:D:D:D
Doporučuji si přečíst příspěvek z5 od :
Autor: @hangar
Datum: 20.12.10 02:12
Předmět: RE: Co s aktualizacemi?

bena*

No, to bych rozhodně nedoporučoval. Aktualizace lepí díry v systému a opravuje některé problémy. Neaktualizovaný systém je pak mnohem zranitelnější než systém aktualizovaný. A sebelepší antivir, antispyware, firewall a další programy aktualizace nikdy nenahradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]