Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na nahrazení textu

Od: michalll* odpovědí: 6 změna:

Zdravím potřeboval bych rychle nějaký program na vynahrazení textu, abyste mě pochopili, tak mám třeba v poznámkovém bloku spoustu textu (kódy html) a potřeboval bych aby se v něm místo třeba písmen "aaa" všude přepsalo "bbb" jde m rozumět? Ručně bych to dělal třeba týden...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
já poznám jednu možnost...
Text na úpravu otevřu ve Wordu, v menu Úpravy kliknu na Nahradit, tam do Hledat napíši písmeno, které chci nahradit, do Nahradit čím napíšu to písmeno, kterým chci nahradit a zmačknu buď Nahradit (jenom jedno) nebo Nahradit všechny...
Je tam ještě možnost Více možností, kde si mohu vybrat i změnu písma a formátování, třeba to vyzkoušet
tady jsem nahradil a za X
já poznám jednu možnost...
Text nX úprXvu otevřu ve Wordu, v menu ÚprXvy kliknu nX NXhrXdit, tXm do HledXt nXpíši písmeno, které chci nXhrXdit, do NXhrXdit čím nXpíšu to písmeno, kterým chci nXhrXdit X zmXčknu buď NXhrXdit (jenom jedno) nebo NXhrXdit všechny...
Je tXm ještě možnost Více možností, kde si mohu vybrXt i změnu písmX X formátování, třebX to vyzkoušet
tady náhrada e za Q
Zdravím potřQboval bych rychlQ nějaký program na vynahrazQní tQxtu, abystQ mě pochopili, tak mám třQba v poznámkovém bloku spoustu tQxtu (kódy html) a potřQboval bych aby sQ v něm místo třQba písmQn "aaa" všudQ přQpsalo "bbb" jdQ m rozumět? Ručně bych to dělal třQba týdQn...
možná, že Vám to pomůže
doplněno 19.12.10 12:17:

dají se nahradit velká za malá písmena, celé řetězce nebo slova, můžete v rozsáhlých textech vyhledávat slova nebo řetězce, měnit velikost písma, typ písma...

michalll*
hodnocení

Díky moc, ve wordu mě to nenapadlo :)

alf*

a Ctrl H v tom poznámkovém bloku jsi nezkusil?

georgxxl*
hodnocení

0x

Na html kód používej PSPad Editor - je přímo na psaní kódů html, css a tohle umí taky. Navíc hlídá chyby v kódu. Good luck!

buss
hodnocení

0x

Nahradit ve wordu - Úpravy ...

jirbar*
hodnocení

0x

Copak "Poznámkový blok" nemá funkci "Nahradit"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]