Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prezentace ppsx

Od: peggy82* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, musím do školy udělat prezentaci. Tu už mám a je krásná *slunce* ale má být uložená ve formátu PPSX a tenhle formát nemůžu najít. Mám Microsoft power point 2007. Jsem na počítače blbá, ale tohle musím mít do dneška poslané. Poradíte mi prosím, co mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyryl*
hodnocení

1x

Dobrý den, já sice používám 2010 ale uložení je myslím stejné - uložit jako - a je to hned to první políčko z možností. Jen nevím zda to bude učitelce hrát. Mám OS W7 a vím (mám možnost si to vyzkoušet na druhém počítači s XP a starší Office) ze to nechce hrát. Taky se pokouším vyrobit pěkné prezentace ale aby to hrálo každému tak to musím uložit v jiném formátu a už to tak pěkné není.

buss

Dá se ze stránek Ms stáhnout doplněk pro starší ofis.

alf*
hodnocení

0x

no to je snad nativní formát MSPP2007 tak jako excel má místo xls xlsx a word místo doc ze starších verzí přidal též x a ukládá jako docx. Pokud je nastaven jinak tak při volbě uložit, pokud má již jméno tak uložit jako vyber v roletce pod názvem souboru ten pravý formát.

Jinak bych za takový požadavek dal 4- učiteli (když zavřu oči)

jerrysek*

ve verzi 2003 je bezny format .ppt, ve 2007 .pptx

tazatelka se ovsem pta na .ppsx

peggy82: "ulozit jako", objevi se takove to okno, ve kterem se vybira slozka a dole pod tou listou, do ktere se pise nazev souboru je nabidka v jakem formatu se ma soubor ulozit...tam to neni? 2007 nemam, takze se nemuzu podivat

buss
hodnocení

0x

Podivný požadavek učitele, když neví jakou verzi programu máte doma. Tak si udělejte běžnou a ve škole to převeďte. Na Ms ofis je doplněk, kdy to jde i ve staší verzi otevřít. Pohledat nejspíše na stránkách Ms.

jerrysek*

take nechapu proc ucitel pozaduje .ppsx, kdyz "obyc" .pps ve 2007 otevre... *nevi* hlava mi to nebere

peggy82*
hodnocení

Příznám se, že pořád nevím jak to mám uložit. Žádná z těch zkratek tam není... Prezentace aplikace powerPoint nebo Předvádění aplikace powerPoint? Má to být něco z toho? *zed* Ve škole sme se to učili nejspíš na starší verzi, ale moc rozdílů tu nevidím.. Že ppsx novější verze nemají nám zatajila, pokud to vůbec věděla :D

Prezentace aplikace bude pptx a předvádění bude to ppsx. Jediný rozdíl je že ppsx se rovnou spuští prezentace a pptx je taková pracovní verze která se spustí tak jak jste ji uložili. Tak nějak bych to zjednodušeně řek :)

jerrysek*

Prezentace aplikace powerPoint nebo Předvádění aplikace powerPoint? ted nejak nechapu. kazdopadne...normalne tu prezentaci otevri, pak klikni nahore na liste na "soubor" -> "ulozit jako..." a tam dole pod tou listou, kde se zadava nazev prezentace je rozklikavaci nabidka, kde se da vybrat format (napr. Microsoft PowerPoint 97/2000/XP, atd.). tam by to nekde opravdu melo byt.

pripadne pokud tam najdes alespon .pps, ucitelka by s tim nemela mit problem. nemuze prece vedet, jestli maji vsichni doma 2007. .pps by ji melo stacit, pripadne reknes, ze proste 2007 nemas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]