Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám předvánoční úklid PC a už dlohou dobu mě vrtá hlavou hlavou jestli mohu smazat vše co obsahu složka: C:Documents and SettingsangeloLocal SettingsTemp?
Vím, že jsou to dočasné soubory, ale nejsem si jist, jestli je programy potřebují, nebo jestli si je různě nemění?
Jelikož tam každý den něco přibude nebo pozmění, tak z toho usuzuji, že asi potřeba jsou.
Díky za všechny reakce.
Dočasné soubory můžeš klidně smazat, ty které jsou právě používány ti systém smazat nedovolí.
Nejlépe použít program CCleaner
Jak říká Sondaw, ty soubory můžete smazat, nicméně moc toho neušetříte.
Pro vánoční úklid počítače doporučuji použít program Advanced SystemCare nebo jak psala Sondaw CCleaner.
Pomocí Advanced SystemCare udělejte Denní údržbu - odstraní spyware a adware, odstraní špatné záznamy v registru, vyčistí stopy po surfování a odstraní zbytečné soubory.
Pomocí Advanced SystemCare uděljete klidně i Diagnózu systému, ale raději odznačte Optimalizaci systému. Může v počítači si trošku pohrát se vzhledem a dokonce jednomu člověku na Poraďte.cz to vyhodilo internet. Takže v diagnóze systému jen udělat Defragmentaci systémových souborů, Pasivní ochranu prohlížeče a Analyzér bezpečnosti. Zprávu z analyzéru bezpečnosti mi klidně pošlete na email freeware@okamzite.eu Tato zpráva z analyzeru Hijack umožňuje odstranit různý bordel z Internet Exploreru, zjistit, zda-li počítač +/- aktualizovaný a další věci.
Pokud do počítače nechcete nic instalovat, stačí použít online čistič a údržbáře jménem Windows Live OneCare. Otevřte tedy Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a novější) a zadejte tam tuto adresu pokud máte Windows XP nebo Windows 2000 → onecare.live.com/...; pokud máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete zkusit zvláští verzi Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy → onecare.live.com/... Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžte dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy. I raději antivir nebo antispyware (vím, že AVG pak řve, že Windows Live Onecare chce infikovat počítač). Firewall není nutné obvykle vypínat. Kontrolor zkotroluje počítač na přítomnost malware (viry, červi, atd.), vyčistí disk od různých zbyečný souborů (nemusíte se ničeho bát, o svá data nepřijdete), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače. Bez instalace, česky a zdarma. Já sám s ním jednou za měsíc projedu počítač a nikdy se mi nic nestalo, naopak Windows Live OneCare mi počítač drží v kondici.
K radě od bena bych dodal dvě věci:
Zaprvé - hodně problémů s bordelem v počítači si ušetříš, když nebudeš používat Internet Explorer vůbec.
Zadruhé - Pokud nějaký čistící program spustíš a on bude navíc provádět defragmentaci, rozhodně nedoporučuji v té době na počítači pracovat.
Musím jen souhlasit, jsem na netu spoustu hodin denně, proto čistím PC pomocí CCleaneru denně nebo ob den, defragmentaci dělám 1x za 14 dní-měsíc s Deffraglerem.
Různé ty utility na optimalizaci systému mám vyzkoušené, vždy jsem nakonec skončila u CCleaneru a nemusím ani vypínat antivir.
Používám Eset Smart Security, na spyware mám SuperAntiSpyware free (hloubková kontrol 1x za 14 dní) střídavě s kontrolou MalwareBytesAntimalware
Používám Firefox, IE 8 otevřu je v případě, že hledám odpověď pro některého z uživatelů
Přestože nepoužívám prakticky nic z toho, co stále doporučuje Bena, nemám s PC žádný problém, i když mám tolik diskutovanou Vistu Home Premium 64bit
Navíc uživtelům, kteří nejsou příliš zkušení, bych doporučila se všem těm optimalizačním nástrojům vyhnout, používat CCleaner a Deffragler, se kterými toho nemohou příliš pokazit, navíc u CCleaneru a opravy registru mají možnost zálohy
Zcela vyčerpávající odpověď,jen mám dotaz.Když už jsem na stránce onecare,musím souhlasit s Eula a hlavně to po mně chce instalaci.Vy píšete,že není třeba.
Instalace v pravém slova smyslu není třeba. Instaluje se akorát doplněk ActiveX. Souhlasit samozřejmně musíte, nebojte neupisujete duši ďáblu jako byl nějaký šrumec ohledně Googlu (už nevím přesně čeho se to týkalo). Takže instalace jako taková to není (nespouští se žadný program, instaluje se pouze doplněk ActiveX do IE).
Windows Live Onecare jde spustit i ve firefoxu, ale je s tím spousta komplikací, musí se nainstalovat nějaké rozšíření či co a někteří lidé si mi stěžovali, že jim pak firefox zamrzal, atp.
Omlouvám se, že píšu až teď. Samozřejmě děkuju za cenné rady. Advanced SystemCare už mi někdo taky doporučuval nebo hodně populární CCleaner. Předím jsem používal Ashampoo WinOptimizer 2010 a byl celkem dobrý, akorát jsem nezporoval nějaké zrychlení systému. No zkusil bych ten Advanced SystemCare, ale dost se bojím aby mi nesmazal něco potřebného. Vám se to zatím nestalo? Děkuji.
Používám Advanced WindowsCare několik let bez problémů. Přítelkyně cca dva roky Advanced System Care taky v pohodě. A co se týká mazání důvěrných dat a jiných věcí, můžeš si to nastavit taky přímo v prohlížeči.
Dalo by se říct, že Advanced SystemCare, Glary Utilities, Ashampoo WinOptimizer, TuneUP a další čistící balíky jsou na jedno brdo. Advanced SystemCare používám několik měsíců a spokojenost. Ale dělat jen Denní údržbu. Klidně i Diagnózu systému, ale Optimalizaci systému bych vypnul, protože na některých počítačích to dělá neplechu (pohraje si to se vzhledem, jednomu člověku pak nešel ani internet). Tak raději opatrně.
Ale myslí si, že CCleaner a Defragler/Smart Defrag je dobrá.
Advanced SystemCare Denní údržbu pouštím 1× za den, někdy i častěji, když se nudím. Diagnózu systému bez optimalizace systému pouštím 1× za týden. Každý týden taky pouštím SmartDefrag na defragmentaci a hlubokou optimalizaci všech disků. 1× za měsíc pustím Windows Live OneCare. Mylsím si, že Windows Live OneCare je nejlepší volba pro běžného uživatele počítače. A dobrá volba pro pokročilejšího uživatele počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.