Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s normalnim spustenim systemu windows

Od: ivik8 odpovědí: 2 změna:

dobry den!

prosim o pomoc. Vsera jsem si koupila notas, od vyrobce instalovany system windows 7 professional 64 bit.

Provedla sem prvni oziveni pc dle instrukci na pc (HP). pohodicka, vse slapalo jak ma. pristup na internet mi "hlidal" program McAfee tuším... zajimalo me o nem, zda to je antivir ci spyware, a dle informaci od vyrobcee sem usoudila ze je to pouze nejaky detektor "spatnosti", kt. muzou byt na internetovych strankach. takze sem si rikala, musim si od Microsoftu stahnout rychle nejaky antivir abych mela vse pekne chranene-tuto nutnost jsem mela i potvrzenou od samotneho pc, ktery mi v udalostech hlasil, ze si mam nainstalovat jiny online antivir-ochranu dat.

dostavam se k meritu; instalovala jsem si NOD32 z ofic. stranek Microsoftu, pohodicka, hlasic udalostim mi po jeho nainstalovani hlasil, ze ok, ochrana dat zapnuta, vse bezi jak ma.

ALE, po instalaci, se musel pc restartovat aby se projevily zmeny, a EJHLE, system se dlouho nacital, fakt nehorazne dlouho a v podstate se neslo dostat jinam . pres ctrl+alt+del jsem tedy dala moznost, ze bych jako rada ukoncila system windows (ze treba pri dalsim restartu to bude OK) tak sem dala i pres hlasku vynutit vypnuti systemu, vypnout pc.

rano sem pc zapla, hlaska-cerna obrazovka, ze system nebyl ukoncen standardnim zpusobem, dala sem ok, zaplnout obvyklym nebo jakym zpusobem uz, dostala sem se na zakladni obrazovku s moznosti prihlaseni k uctu, KLIKLA sem a tesila se ze vse bude ok, ale PRD a ted uz cca 30 min mi bezej hodiny a vedle toho vitejte... SAKRA! nejde vubec nic... ani ctrlaltdel, no proste nic.

nikam vic se nedostanu.

TUSIM , ze je problem asi v tom, ze mam zaroven nainstalovany dva antiviry... ale k moznosti napravy- abych jeden odinstalovala, se ani nedostanu! :(((((

stale zakladni modra obrazovka, symbol pracujicich hodin a vedle nazev vitejte... :(

prosim O RADU jak se aspon nekam dostat a odinstalovat to... nebo proste, co si myslite, ze to je? :(

diky moc...

zoufala ja... :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Ale bóže, Vám se tam hádaj antiviry. Nastartovat v Nouzovém režimu (mačkat F8 před naběhnutím loga Windows) a odinstalovat buď McAfee nebo NOD32. V nouzáku jeden pak odinstalujte...

Jinak NOD32 je shareware a pojede mylsím jen 30 dní zdarma,pak Vás chránit nebude. Buď NOD32 kupte nebo si najděte nějaký free (zdarma) antivir, například vynikající je avast! Free nebo Microsoft Security Essentials.

Jinak NOD32 na ochranu systému nestačí, jen to "jen"antivir. Zapněte proto prosím v systému Windows Defender (je v Ovládacích panelech) a klidně ho doplňte utilitkou SpywareBlaster (ke stažení zde → javacoolsoftware.net.nyud/...) Více o SpywareBlasterovi zde → jnp.zive.cz/... Jinak pak je ještě potřeba firewall do systému. Windows 7 sice obsahuje jednoduchý firewall, ale není to vončo, lepší by bylo nainstalovat nějaký jiný (například Outpost).

ivik8
hodnocení

moc diky, jdu na to! pan buh IT při mě buď! :-D diky diky... dam vedet jak sem se s tim poprala!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]