Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmenit prezentaci (pps)

Od: helr* odpovědí: 34 změna:

Moc prosim o radu jak zmenit pojmenovani prezentace. Udelala jsem vanocni pps ve Fast Stone Image Viewer. Chtela jsem ji poslat mailem, ale neslo to, ze je ve formatu ,,exe" . Jak to mohu zmenit aby to proslo mailem? Snad jsem se vyjadrila srozumitelne, moc si s PC nerozumim *zed*. Prosim o navod pro ,, superblondynku -seniorku ".*sok*.

PS. Pisu bez hacku - na nemecke klavesnici. Dekuju za pochopeni.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

exe soubor vam nevezme spousty postovnich serveru diky bezpecnosti. Zkuste ten soubor archivovat. Jestli mate v pocitaci program Winzip, Winrar, 7zip, Total Commander aj. tak v nem pouzijte fci , komprimovat, zabalit, add to archive, compress, ci jinou podobnou funkci na zabaleni ... vysledek bude mit priponu podle toho jaky program pouzijete. .. arj, rar, zip,...

helr*
hodnocení

Dekuju za radu . Jenze kdyz prijemce nic z toho nema, tak to pak nerozbali a moje svagrova je jeste vetsi antitalent nez ja *ee**ua*. Ale zkusim to.

Změň příponu exe na jinou - třeba prd. Do e-mailu to dotyčné osobě napiš, aby prd změnila na exe - a hotovo.

helr*
hodnocení

No, to je prave ten for, ze nevim JAK to zmenit.! *nevi* To je mi jasne, ze to musim prejmenovat, ale nevim jak to udelat. Asi su pitoma, ale nemuzu na to prijit. V programu, kde jsem ppsku delala to jinak pojmenovat nejde a do winraru to nemuzu dostat Kdyz dam ,,otevrit", tak se mi ta prezentace vubec neukaze. Uz jsem z toho zoufala, morim se s tim cely den *zed**zed*. Nebo kdyby mi nekdo poradil jiny program na tvoreni pps? Chtela jsem stahnout ze ,,Slunecnice" Power Point, ale nesel mi nainstalovat. Mam Windows 7, asi to bylo pro jine systemy - nevim. Budu vdecna za kazdou radu. *placni*

pepane*

;)Používám stejný program a když ho chci poslat, nahraji ho do leteckaposta.cz/... a pak link pošlu.;)

Jak .exe přejmenovat, se mi též nepodařilo.*nevi*

Stáhni si openoffice.cz/... a jak na prezentaci se podívej třeba tady openoffice.cz/...

Problém může být v tom, že například gmail kouká i do archívů a stejně to nepostí. Já vidím jen dvě (vlastně tři) možnosti:

1. ručně pomocí přejmenovat změnit koncovku exe ne třeba _xe a upozornit příjemce, že to musí přejmenovat zpátky. V tom může být problém, jestliže na jedné straně je lama a má nastaveno skrývání koncovek.

2. Poslat soubor přes nějakou úschovnu

3. Podmíněný,způsob: opatřit si konto na serveru, který takovou přílohu pouští. Ale nevím, který to je.

lui*
hodnocení

1x

Vyrábět prezentace jako .EXE, je to nejzvrhlejší co kdo může vymyslet. Jen totální hlupák si spustí na svém počítači cizí .EXE soubor. To je totiž nejlepší cesta jak si zavirovat počítač, a přijít tak o svá data. Notabene, když takový soubor projde jestě internetem, jako příloha mailu, nebo přes nějaké úložiště. Proč to nevyrobíte ve formátu PPS nebo PDF? To jsou takové oblíbené formáty prezentací.

doplněno 16.12.10 23:57:

Tak já to doplním. Tím "cizí", jsem myslel JAKÝKOLIV soubor, který nevzešel z mého počítače, nebo z důvěryhodného zdroje.

cannibl*

tady nikdo nemluví o cizí prezentaci ale. POkud se jedná o soubor od neznámého uživatele, tak neotevírat vůbec nic

buss

A kolik programů na stažení je ve formě exe?

helr*
hodnocení

Jak to mam vedet? Prosim vas, uvedomte si, ze mluvite s uplnym laikem. Jsem samouk, neznam poradne terminologii PC. Take jsem tu prosila, jestli by mi nekdo doporucil nejaky jiny (a srozumitelny ) program na tvoreni PPS. Mozna jsem sem ani nemela chodit se svym dotazem, kdyz jsem takovy ,,neznalek", mozna svou hlouposti tady lidi otravuju. Ale ja bych se vazne rada neco priucila. (pokud mne nekdo odkaze na kurz, rikam predem, ze na to z duchodu nemam). Snazim se tedy ruznymi jinymi cestami. Je to - bud a nebo.

Jinak vam dekuju za odkaz na mailu,mrknu na to. H.

helr*
hodnocení

Pane Chytrej, to vim taky ale poradte mi prosim program ve kterem bych to mohla vyrobit? Pokud jste si precetl celou diskuzi, dozvedel jste se, ze jsem se snazila stahnout Power Point, ale muj notebok ho nevzal, proste nepodarilo se mi ho stahnout. A o jinem programu nevim. Nezlobte se, ale je velice snadne urazet nezkusene, kdyz sam VSECHNO VITE a ZNATE. Vim, ze tu nejste zadni ucitele (od toho jsou asi kursy), ale urazky asi nejsou na miste. Pokud umite poradit konkretne, tak vam za to podekuju. Ale nejak srozumitelne, predtavte si, ze ucite male dite chodit *sok*

doplněno 17.12.10 11:43:

Safra! Tohle byl vzkaz pro ,, LUI " *hi*

lui*

Nejsem všeználek, jen jsem chtěl upozornit na naprostou nevhodnost použitého typu souboru. Power point je součástí kancelářského balíku Microsoft office, a tudíž placený SW. To mohl být (možná) problém proč nešel nainstalovat. O druhé možnosti-nekompatibilitě zvolené verze s vašimi W7, hovoříte sama. Sám jiný SW produkující PPS soubory neznám, věřím tomu, že se tu někdo najde a poradí.

Kancelářský balík aplikací podobných placenému Microsoft Office je Open Office. Je kompletně v češtině a volně, zdarma ke stažení. Odhaduji, že musí stačit 90% uživatelů. Ovládání je trochu jiné - podobné Microsoft Office 2003. Kdo si na něj zvykne, nebude měnit. Je třeba dbát v jakém formátu budeš dokumenty ukládat - jsou tam odlišné koncovky. Uložit jdou dokumenty i ve formátech Microsoft Office.

Je tam i program na tvorbu prezentací.
Stažení na openoffice.cz/...

sasdax*
hodnocení

0x

Neznám program Fast Stone Image Viewer, ale u všech programů je "uložit jako" a tam zkuste vybrat něco jiného, než exe. Třeba pps. Exe vám vezme mail do spam filtru.

helr*
hodnocení

No, tam prave jina moznost ulozeni neni, to uz jsem koukala *nevi*

magdon*
hodnocení

0x

Nejjednoduší je již hotový soubor zbavit přípony EXE. To lze několika způsoby, třeba v průzkumníku (součást Windows). Existuje řada dalších programů (totalcomander, dříve windowscomander a další). Nejdřív najděte příslušný soubor, zvírazněte v jeho názvu příponu (přejet myší se stisknutým levým tlačítkem) a následně stiskněte DELETE. Tím příponu smažete (lépe i s tečkou). Příjemce si ovšem musí zase stejnou příponu dopsat, jinak to nebude fungovat.

re*
hodnocení

0x

Dej to do winrar a půjde ti to.

cannibl*
hodnocení

0x

co třeba to zabalit?

Winrarem, zipem.

Další možností je to nahrát na hosting a poslat v mailu odkaz ke stažení

buss
hodnocení

0x

Hmm divné, ale možné. Ale i tak by se exe soubory neměly posílat, mohou nabalit vira. Zazipovat, změnit příponu a příjemce na to upozornit..
Tak jsem si vyzkoušel na seznamu a odešel bez reptání exe a přišel též.

helr*
hodnocení

Dekuju vsem za rady, jak jsem dopadla napisu az to vyzkousim (pokud se mi neco povede, konkretnimu radci extra podekuju *placni* ) Winrar jsem uz zkousela, ale jak jsem psala vyse,nejak se mi nedarilo.

doplněno 17.12.10 11:24:

No a asi jsem totalni hlupak, jak se vyjadril ,,lui", ale psala jsem jasne, ze si s PC nerozumim a chtela jsem navod pro ,,SUPERBLONDYNKU-SENIORKU" To ale neznamena, ze se nemuzu pokusit neco naucit a myslim si, ze od toho tahle poradna je, aby ti zkuseni poradili nezkusenym a poradili bez urazeni. No, mozna, ze jsem se spletla. *plac*

sondaw*

Nevím, jestli jsem pochopila dobře, máš prezentaci vytvořenou jako exe soubor, který ti mail z pochopitelných důvodů neodešle. Jen netuším,proč ti nejde přejmenovat

Příklad:

mám prezentaci Vánoce.exe, kliknu na soubor pravým myšidlem, dám přejmenovt a za to exe dám např. příponu dat

Vánoce.exe.dat

Příjemci napíšu, aby příponu dat umazal i s tou tečkou před a bude mít prezentaci, kterou jsi vytvořila

buss

Já bych tam vůbec to exe nenechal. Není při přejmenování otevřený?
A přečetla jste si manuál? Ženy je nečtou ... Poslední verze umí pdf. A neobsahuje program vlastní zipovač?

Zřejmě se bude jednat o tento problém - schválně jsem to zkoušela. Je tam jaksi přednastavený formát, který nejde změnit.

doplněno 17.12.10 22:01:

Můžu se zeptat, ve kterém programu jste vánoce tvořila a máte-li prezentaci? Vy máte určitě svoje nějaké vychtávky - šikulko.

Jak zmenit prezentaci (pps)

Jen tak čistě náhodou, nemá skrytý přípony známých typů? Pak jaksi nemá co přejmenovat když to nevidí...

buss

Tak si stáhněte 7zip a on se pak usadí a lze ho vyvolat i přes PTmyše. Třeba Commander, Salamander... je mají integrované.
I blondýnky když chtějí jsou naučitelné.

hodnocení

0x

Jsem také amatérka. Zkouším a učím se. Také mi to nejde. Je fakt, že jsem si tento program stáhla před několika hodina a zkoušela jej. Zkusila jsem i prezentace, ale opravdu nemohu změnit formát. Je to tento program?

doplněno 17.12.10 20:49:

ještě jednou zkusím obrázek

Jak zmenit prezentaci (pps) #2

Děvčata, trochu si myslím, že nemáte jasno ani v základní terminologii.

Prezentace v prohlížeči fotek je vlastnost, kdy označím v prohlížeči fotek v PC fotky a spustím prohlížení těchto fotek (jinak taky se tomu říká prezentace). Vytvoření z této prezentace spustitelný soubor je nyní už velká anarchie - doporučuji nepoužívat.

Vytvoření prezentace se nyní všeobecně myslí vytvoření souvislého prohlížení fotek s doplňujícími texty a různými efekty v placeném programu Microsoft Office nebo jak jsem psal výše v programu Open Office, který je zdarma. Tyto programy ale nejsou až tak zdaleka jednoduché na ovládání a pro začátečníka úplně vhodné (nerad bych ale někoho podceňovat). V žádném případu se to nedá naučit stylem - napište mi zde jak to udělat.

Osobně doporučuji pro začátečníky vytvořit z fotek video - jde to třeba v Picasa velmi jednoduše.

Nebo vytvořit tak zvané albumy na webu - v Picasa jdou vytvořit jednoduše a přímo v programu je odeslat na web (po registraci).

Podobně to jde na Rajče. Stáhnout program, pomocí něho odeslat fotky na web, a známým zasílat jen odkazy.

Jamaca, máte asi pravdu. Já nejraději odesílám z rajčete nebo odkaz na Picaso. Je fakt, jak řekl kolega - ženy moc nečtou příručky a já jsem toho příkladem. Jako začátečník i pisatelka dotazu sama se domníváme, že půjde všechno jak po másle když řeknete rady jak na to, ale zřejmě to není vůbec jednoduché jak dát dohromady všechno co chceme. Mějte proto někdy s námi trpělivost.

Hlavně nezanevři na Fast Stone a Picasa - obojí jsou výborné programy. Fast stone má blbé jen to vytváření prezentací v exe - ostatní vlastnosti jsou výborné. Já mám portable verzi a proto nezapleveluje počítač - to je k nezaplacení.

helr*
hodnocení

Jo, neco takoveho to je, i kdyz ten muj ma malicko jiny vzhled, ale v podtate to same.

hodnocení

0x

Také by mě to zajímalo.

helr*
hodnocení

Tak vam vsem dekuju, ze jste se mi ruzne snazili pomoct. Jeste jsem nevyzkousela Picasa, ALE! Nikdo mi tu neprozradil VELIKE TAJEMSTVI *ua*. A sice to, ze ve WINDOWS UZ JE PROGRAM na tvoreni presentaci. S ruznymi efekty, s moznosti vkladani hudby atd... Tento program se jmenuje Windows Live - Movie Maker! A ze mam Windows 7 jsem tu psala. To mi poradily az devcata na Minibazar.cz. *vtip* Dnes jsem v tomto programu spachala paradni PPSku a dokonce v pohode i odeslala mailem *ua*, Jedinou chybicku proti drivejsimu programu to melo a sice, ze obrazky mely cerne pozadi (pro vanoce asi dost truchlive *ee* ). Ale - delala jsem to poprve, pocitac na mne mluvi nemecky a ja dost spechala. No, verim, ze se mi podari vychytat casem i to. Takze pro dnesek koncim a jeste jednou vsem dekuju za snahu. H *placni*

magdon*
hodnocení

0x

Celý problém téhle diskuse je ten, že si nerozumíme. Přejmenování již hotového souboru nemá nic společného s jeho tvorbou a ukládáním. Přejmenovat soubor znamená hotový a uložený soubor na disku najít, kliknout na něj pravým myšítkem, kliknout na "přejmenovat", zvýraznit text, který chci změnit a potvrdit ENTEREM. Lze tak přejmenovat ůplně cokoliv, na cokoliv jiného (to ovšem pak nemusí fungovat). Pro smazání, nebo přejmenování přípony ale musím mít samozřejmě Windowsi nastavené tak, abych tu příponu vůbec viděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]