Nejste přihlášen/a.
Zdravím, excelový soubor po pádu systému nejde otevřít, ale píše divnou hlášku: "Soubor xxx.xls není přístupný. Možná je jen pro čtení nebo se pokoušíte získat přístup k umístění, které je jen pro čtení. Také je možné, že server, na kterém je soubor uložen, nereaguje." Nic z toho není pravda, soubor si normálně kopíruji kam chci, ale nejde otevřít
Kdyby byl jen pro čtení tak by měl jít otevřít, spíše se obávám, že disk byl tak fragmentován, že je soubor "roztrhaný". Nevím jak dnes, ale existoval Norton doktor, se kterým šlo hledat části souborů, "číst" disk když se mi posunula tabulka FAT. Co je dnes, čím by to šlo nevím.
Soubor byl na serveru u nás v práci. Můj počítač, na ktérém jsem ho měl průběžně otevřený, začal v posledním týdnu několikrát denně provádět sám restart, s tím, že ale bylo vidět, jak napřed vyskočí nějké chybové okno, pak se postupně zavřely všechny soubory a restartoval se. pravděpodobně po jednom z těchto restartů je soubor nepoužitelný viz. hláška. Je to jednoduchý soubor, je tam pár sčítacích funkcí, ale v podstatě jen tabulka dat. Mám i funkční zálohu, jenže data už jsou tam stará.Soubor jsem si v poho překopíroval domů a snažím se něco vymyslet, ale free programy vždy neuspějí. Přitom, když to otevřu v Poznámkovém bloku, tak vypadá, že tam data jsou, jen neuspořádaná. Stejně tak se mi to povedlo natáhnout do Free Office (nebo jak se to jmenuje), ale je to zase neuspořádané. Díky za snahu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.