Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bezdrátový router

Od: goalkeeper* odpovědí: 8 změna:

dobrý den ,chtěl bych poradit,jaký typ BEZDRÁTOVÉHO routeru koupit a co s instalaci,zvládne jí i laik? Jaký typ routeru doporučujete? Mám rodinný dům a chtěl bych napojit dva stolní počitače a jeden notebook,každý v jiném patře.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

S typem routeru neporadim, protoze wifi skrz zdi je velka alchymie a nezbyva asi nic jineho, nez to proste vyzkouset. Ono horizontalne pres zed projdes, ale skrze stropy budes mit vetsi problemy (nebo spise ten signal). Snad jen vybrat router podle standardu 802.11n. Ty maji pruchodnost pres zed lepsi. Prectete si velky test wifi routeru z chipu.

earchiv.chip.cz/...

Je to sice 3roky stary, ale aspon vas to nekam nasmeruje.

Instalace je jednoducha. Pres kabel se pripojite naprimi na router a pres webove rozhrani se pripojite k routeru a vse si nastavite v nem. Ip, rozsahy, zabezpeceni, atd atd.

michal958*
hodnocení

0x

instalaci zvládne i lajk , vlozi se instalační cd, a vse se naistaluje, jiak dobra značka je asus apd. ale rautery se daji sehnal levneji třeba na aukru.

Tak vzhledem k tomu, ze chce WIFI router, tak ten jsem jeste nikdy nevidel instalovat z CD ...

krusell*
hodnocení

0x

Zdravim,

ja kdybych kupoval router tak tenhle czechcomputer.cz/...

Zalezi kolik chces investovat, ale ma i USBcko treba na sdileni dat nebo tiskarnu. Nastaveni je jednoduche, pomuze ti pruvodce.

hodnocení

0x

Vzal bych určitě něco s odpojovací anténou aby jsi mohl případně připojit lepší anténu. Špatný vůbec neni asus WL-500gp, má i usb pro tiskárnu nebo disk. Ale musíš si říct jakou cenovou relaci si představuješ, tenhle je okolo 2 tis, nicméně wifi router seženeš od cca 500 kč

hodnocení

0x

Mám zkušenosti s routry které maji vnitřní antény mnohem lepší než ty odnímatelné které často mohou udělat více škody než užitku..doporučím vám značku belkin.Prodávají routry které jsem udělány tak aby je zvládl totální laik a nemusel ani nikde nic nastavovat a vše zvládne uživatel pomocí dvou-tří tlačítek na povrchu routru...belkin je rozhodně přátelštější pro laika než tplinky...belkin má dokonce doživotní záruku...jejich routry vypadaji jak krabičky tak i krásné leštěné oblé krabičky..

doplněno 15.12.10 10:14:

Taak v seriozním shopu máš +/- 14 dni na vrácení zboží v případě nespokojenosti...

Jop směrovku tam nenaliješ..ale pokud to není bunkr mělo by to stačit..ono většina dažších mašinek má vestavbu..jedna to lépe vypadá a sám jsem doplatil na "vetši, určitě lepší".. vůbec to tak není..

Ano, ale jak u zabudované antény připojíš nějakou lepší směrovku? Uživatelsky vůbec a o to mi šlo. Jsou baráky kde i jedna zeď je docela průser :) To je to o co mi šlo

ondrah*
hodnocení

0x

Já používám Router Zyxel P - 320W a jsem s ním naprosto spokojený. Jinak máme velký rodinny dům a nemám problém s připojením k wifi. Router mám v nejvyšším patře a připojím se i z terasy venku. Akorát instalace je trošku těžší, instaluje se to přes webovské rozhraní. Ale pomocí manuálu není žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]