Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde monitor - bílý drátek?

Od: patanc* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, bohužel sem musel na svém starším notebooku asus vyměnit panty. to se mi po dlouhém snažení nakonec povedlo. Bohužel mi vypověděl monitor a nevím proč, všiml sem si že je dole u spoje s klávesnicí přetrhnutý slaboučký bílý drátek. Je možné aby za to mohl takový dráteček? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

0x

Pakliže je drát přetržený, klidně to může být příčina. Píšete "vypověděl monitor", to znamená, že nejde podsvícení (pokud na LCD při zapnutém notebooku posvítíte třeba baterkou, uvidíte obraz), nebo vůbec nejde?

praivo*
hodnocení

0x

Bílý drátek by mohla být WiFi anténa...

doplněno 20.12.12 16:51:

Tak napájení podsvícení? Chtělo by to, aby tazatel odpověděl na otázku z první odpovědi.

doplněno 20.12.12 17:33:

bmbx: Jenže my nevíme ani typ notebooku (kvůli zjištění typu podsvícení), ani to, co tazatel myslí pojmem "slaboučký"...

wifi není "slaboučký drátek", ale poměrně tlustý (cca 1 mm) koaxiál.

Určitě za to může ten drátek, taky se mi už jednou na notebooku překroutil, tak jsem ho nastavil podobným kouskem drátku a funguje dodnes :)

praivo:

podsvit bývá slabý drátek, ale má silnější izolaci (bílou) , kvůli vyššímu napětí, pokud je to s CCFL trubicí.

patanc*
hodnocení

právě nemám notebook u sebe. Jinak je to asus F5RL

patanc*
hodnocení

jiank s bužírkou se to do toho 1mm asi vejde. Vevnitř jsou dva dráty, jeden tužší se středu a kolem něj takové to "chmýříčko"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]