Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám verbatim externí hdd 1 terabajt a je ve formátu fat32 a chtěl bych hdd naformátovat na ntfs otázka je ztratím data?
doplněno 10.12.10 06:28:Win vista home basic 32 bit.
Nu v práci jsem to dělal bez ztráty dat. Už minimálně od win2000 je ve windows příkaz convert. Takže jdi pro příkazového řádku a dej convert /? a napiš správně příkaz. Celé by to mělo být nějak takto:
CONVERT Písmeno_jednotky:/FS:NTFS, např. tedy CONVERT C:/FS:NTFS
Ale pozor, tímto tě nenavádím, aby jsi nezálohoval. Mě se sice asi na 20 pc které jsem takto předělával nic nestalo, ale nikdo ti to nezaručí 100%
Díky za odpověd takže udělal jsem přesně jak radíte ,ale bohužel mně to nepustilo dál napsalo to : Přístup byl odepřen ,protože nemáte dostatečná oprávnění .Tento nástroj je nutné spustit v režimu zvýšených oprávnění. Tak jak dál?
Přihlašte se jako Administrator.
Kdyžtak spusťte počítač v Nouzovém režimu (mačkejte F8 hned po stisknutí tlačítka napájení, prostě hnedka po zapnutí počítače dokud se nedostanete do nabídky spuštění Vist. Tam vyberte Stav nouze). Pak se přihlašte jako Administrator a mělo by to jít. Případně exterňák zapojte do jiného počítače a udělejte to tam.
doplněno 10.12.10 17:56:Ještě také zkontrolujte, zda-li disk je optimalizován pro výkon. Ve výchozím nastevní jsou všechny výměnné disky optimalizovány pro rychlé odebrání. Takže klikněte na Tento počítač, klikněte na ten Vyměnitelný disk (? pravým tl. myši a zvolte Vlastnosti. V Okně Vlastnosti klikněte na záložku Hardware a tam klikněte na jméno toho exterňáku. Tam klikněte na Vlastnosti a v okně Vlastnosti klikněte na záložku Zásady a tam klikněte Optimalizovat pro výkon.
Výše uvedený postup funguje ve Windows XP, ve Windows 2000 to není třeba takto dělat, protože ten ty vyměnitelné disky automaticky optimalizuje pro výkon a ve Vistách a 7ičkách by to mělo být podobné.
Bohužel nedaří se problém je ,že mám HDD ve formátu FAT32 1 terabajt . Problém je ,že po startu windows se spustí samovolně kontrola disku která trvá cca 3 dny opravdu a ,už mně to přestává bavit tak jsem malinko googloval ,a problém je ,že můj hdd je ve formátu fat32 a doporučuji mi abych do převed na ntfs ,ale opět problém :start -cmd-convert e: /FS:NTFS převod se spustí ,ale potom to napíše ,že převod z fat32 do ntfs se nezdařil protože disk není čistý atd a mám nechat zkontrolovat hdd chkdsk vždit já práve chci změnit formát abych nemusel spustit tu kontrolu která opravdu trvá 3 dny .Takže máte rady?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.