Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poskládal jsem novou sestavu. Deska ASROCK, procesor DUAL-CORE 33,0GHz,grafika GT240,zdroj 450W. Pc jelo týden bez problémů, ale nastal problém a samovolně se v nepravidelných intervalech restartuje. Už nevím co s tím. Nemáte s tímto problémem někdo zkušenost?
Příčin může být několik
a) zdroj
b) ovladač
c) program
d) ...?
Začal bych tím, že bych kliknul na Tento počítač pravým tlačítkem myši, kliknul na Vlastnosti. V okne Vlastnosti systému kliknout na Upřesnit a v oblasti Spuštění a zotavení systému a tam kliknout na Nastavení. Pak postupovat podle obrázku.
Poté si stáhněte a nainstalujte program WhoCrashed, který by měl zjistit příčinu (zda-li za tím stojí ovladač či co).
doplněno 09.12.10 15:30:Jinak, jaký máte operační systém (Windows XP, Windows Vista, Linux, ...)?
Je tam win7 ultimate... Na jiném počítači stejné konfigurace a komponent běhá bez problémů...
doplněno 09.12.10 16:49:Jen ještě doplním, měnil jsem zdroj, použil jsem z mého PC (funkční) a bylo to to samé..
Podíval bych se na teploty, jak procesoru tak grafiky. Jo mimochodem kde můžu koupit ten váš 33 GHz procesor
Sorry je to3,0Ghz DUAL CORE socket 775... Zdroj je kupovaný nový se všemi komponenty...Taky mě napadl, ale dal jsem svůj ze svého PC 500W a dělá to pořád. Ještě jsem vyčetl, že by to mohla dělat špatná baterie na desce...Je to možné..
doplněno 09.12.10 17:45:A teploty jsou v pořádku. CPU kolem 36 stupnů azybtek HW podobně do 40 stupňů..
No já měl většinou problémy s paměťmi, ale ty nepustily PC ani do systému. Vypadá to na nějaký problém po zahřátí PC a to by mohlo dělat cokoli. Zdroj už jste měnil, tak bych zkusil jet jen na jednu paměť a prohodit. Potom, když to nepmůže, bych si zkusil sehnat GK a otestovat takto změněné PC. Když by se to dělo stále, tak by měl být problém na MB. Jinak mě nenapadá jak by to mohla způsobova baterka BIOSu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.