Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MS Word - formátování

Od: kikcaa1 odpovědí: 2 změna:

ahoj! potřebovala bych poradit ohledně formátování ve wordu, píšu seminární práci a odstavce dávám do bloku, ale jak mám odsadit první řádek v každém odstavci o 5 úhozů (vždycky se mi odsadí celý odstavec)?

A ještě jeden asi hloupý dotaz, když mám nadpis a odstavec pod ním chci do bloku, stane se, že se mi do bloku dá i nadpis a neví, jak to zrušit:(

Díky moc za rady...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

terop*
hodnocení

0x

Možná to jde i jinak.Já bych to ale udělal asi takhle-k první otázce:

Napište nejdříve nadpis a umístněte jej podle vás(vlevo-na střed-vpravo)

Začněte psát první řádek(třeba jen pár slov)

Označte tato slova třeba přejetím myši.

Klikněte pravým tlačítkem do označeného a vyberte ODSTAVEC

Zde nastavte odsazení okraje a potom zvolte SPECILNÍ

Zde nastavte potřebnou hodnotu(třeba1cm-nebo1,25 atd...)-přiložím screan

Ke druhé otázce:nejprve musíte označit,co budete formátovat.Pokud označíte text pod nadpisem,tak Vámi požadovaný formát by měl být jen u textu pod nadpisem.

doplněno 09.12.10 11:04:

Zapoměl jsem.V nabídce SPECIÁLNÍ zvolte první řádek

MS Word - formátování

juvla*
hodnocení

0x

Na práci takovéto úrovně byste měla pracovat se styly. Nadefinovat styly pro nadpisy a odstavce. Pokud si učitel zapne zobrazení netisknutelných znaků, uvidí, že jste je nepoužívala a zhorší vám klasifikaci:D

Jinak ad1) odsazení odstavce nejrychleji nastavíte posunem horního trojúhelníku na pravítku směrem doprava
ad2) do bloku myslíte označit nebo zarovnat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]