Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Prosím,poradí mi někdo jak připojit tiskárnu k WIFI? Nastavil jsem v síťových připojeních na notebooku způsob připojení AD-HOC.(modem v tu chvíli není připojen k internetu přes WIFI).Na tiskárne jsem dal bezdrátové připojení,objevilo se mi to moje pojmenování sítě.Dal jsem na tiskárně připojit,po chvíli se objevilo "připojeno".Dal jsem na notebooku tisk vybraného obrázku ale tiskárna se nespustila a objevilo se že není připojen kabel USB.Ale ja chci tisknout bezdrátově.Tiskárna je Brother DCP J-925 DW.Z instalačního disku jsem nainstaloval drátové i bezdrátové připojení.Ukazatel síly bezdrátového připojení na notebooku ukazovala velmi silné.Asi existuje i jiné připojení bezdrátově než AD-HOC ale moc tomu nerozumím.Z návodu nejsem moudrý.Musí být při bezdrátovém připojení aktivní modem-WIFI?Mám tím na mysli,jestli když přijímám internet přes pevnou linku nikoli v tu chvíli přes WIFI,jestli může fungovat tiskárna přes WIFI.WIFI pro inernet zkrátka v tu chvíli není připojeno.Díky za každou odpověď.Ferda
Pouziti Wi-Fi v modu ad-hoc mi v tvojem pripade pripada dost divne, kdyz uz zrejme vlastnis Wi-Fi router ("krabicku").
Az popises, jak to vlastne u tebe chodi, tak ti muzeme lepe poradit. Na Internetu jsem si precetl vsechny prirucky /... a pripada mi neskutecne trivialni zprovoznit tu tiskarnu v libovolnem rezimu.
Zdravím.K internetu jsem připojen přes modem Zyxel,který zvládne i WIFI připojení které mi sice funguje ale nepoužívám ho.Jsem připojený přes kabel.Tzn.kabel ze zdi do modemu a z modemu do notebooku. Přes ten ad hoc jsem to zkoušel ,protože to byla jedna z variant na sitových připojeních v notebooku.Ale je mi samozřejmě jedno jakým připojením to bude,hlavně když to bude tisknout bezdrátově.Díky Ferda
Tak nevim.Nastavil jsem to,tiskárna vytiskne papír že je vše ok,na displeyi se objeví "připojeno" ale když dám tisk obrázku nebo čehokoli tak mi to napíše že není připojen kabel USB.Přitom na tiskárně je nastavené bezdrátové připojení a na počítači taky(ad hoc).
Nasel jsem vlastnosti tiskarny ale nenasel jsem tam moznost zapnout wifi.Je tam sice karta porty,je zaskrtle USB a pok je tam asi 10 jinych portu,tak nevím který mým zaškrtnout.Porty jsou LPT1,LPT2.LPT3, COM1-COM8 a taky je tam možnost přidat nový port.
Zdravím.1.
Ve vlastnostech je zaškrtlý poute ad-hoc
2.Na tiskarne je nastaveno sitové připojení
3.MFL je nainstalovaný z CD.Při instalaci jsem zvolil bezdrátové připojení.
Bohužel pořád netiskne.Nainstaloval jsem znovu drátové připojení USB abych mohl tisknout ,to jde normálně..
Nevím co dělám špatně.Jak ještě jinak jde připojit bezdrátové připojení než Ad-hoc?
Tak uz me nenapada nic, co by mohlo byt spatne Vsechno mas nastavene podle doporuceni v manualu k tiskarne. Podival bych se ti jeste na te presne nastaveni siti ad-hoc pro tvoje Windows, ale nepises, jakou verzi mas, takze te nemuzu odkazat na zadny konkretni navod.
Pripojovat zarizeni pres Wi-Fi v rezimu ad-hoc se dnes skoro vubec nedela (proto to taky v tom zakladnim manualu k tiskarne neni popsane a je to vysvetleno az v tom specialnim pridavnem navodu, ktery je dostupny jen na tom CD od tiskarny). Prakticky vsichni lidi pouzivaji Wi-Fi router (nekdy se tomu take rika Wi-Fi AP {AP = Access Point ... pristupovy bod), ktery podle sveho popisu take mas. Veskera komunikace mezi dvema zarizenimi pak probiha bezdratove prostrednictvim tohoto pristupoveho bodu/uzlu. Lide pak rikaji, ze maji doma "WiFi sit".
Zdravím.Zkusím to celé od začátku.Nainstaluju z CD bezdrátové připojení.Zapomenu na Ad hoc.Co mám nastavit na počítači?V možnostech síťových připojení je kromě Ad hoc možnost Nastavit bezdrátový směřovač nebo přístupový bod(nastaví novou bezdrátovou síť pro domácnost nebo kancelář).Co mám nastavit na routeru?Umím se bezdrátové připojit k internetu ale nepoužívám to,jsem připojen přes telefonní kabel.Zeptám se možná jak blbec:musím být připojený k internetu bezdrátově(WIFI-na routeru se rozsvítí WLAN a mohu odpojit kabel od telefonu abych mohl bezdrátově připojit tiskárnu?Nebo to nemá nic společného,internet můžu přijímat přes kabel(WIFI bude vypnuté-WLAN nebude svítit) .Půjde tiskárna bezdrátově?Jinak mám Windows Vista 32 bit.Díky.Ferda
Vezmu to poporade: Na internetu je spousta navodu, jak si nastavit ad-hoc site ve Vista: cesky primo od Microsoftu, cesky navod dodavany k tiskarnam Lexmark, Google nabizi dalsi. V anglictine je toho pochopitelne dostupneho vice a to vcetne videi. Jestli se ti to nepodari rozjet jako ad-hoc, tak se pak muzes vrhnout na rozjezd pres "WiFi pristupovy bod".
Kdyz se umis bezdratove pripojit k Internetu (pripoj se tak), tak pripojit tiskarnu by nemel byt problem. Nastav ji do prislusneho rezimu podle manualu a podivej se, jestli ji z pocitace je videt. Pak muzeme resit pripadne problemy, jestli nejake budou.
Ujisti se, ze na WiFi mas zapnuto DHCP a pripadne nejake to kodovani (WPA2).
Mohl bys byt pripojen k internetu i pres "teelfonni kabel"a tiskarna by stale mohla pouzivat ten WiFi pristupovy bod, ale nastaveni by bylo o neco slozitejsi, tak to nejdrive pripadne rozjed ciste jen pres WiFi a jestli se v tom pak ale jeste budes chtit hrabat, tak muzete. Zkus sem poslat model toho tveho WiFi routeru, at se muzu podivat, co presne umi.
Jdu to zkusit.Jinak pro upřesnění tiskárnu mám Brother DCP J-925DW a modem je ZyXEL P660HN-T3A.
Zdravím.Tak se nakonec povedlo.Odinstaloval jsem drátové připojení(měl jsem to abych mohl tisknout) a nainstaloval znovu z CD bezdrátové připojení.Připojil jsem internet pře WIFI,na tiskárně se načetl SSID zadal jsem klíč,který je na modemu na štítku.Tiskárna vytiskla že je vše OK.Pak jsem zkusil tisk obrázku a povedlo se.Nepřipojil jsem se tedy přes Ad-hoc ale přes přístupový bod.Teď mám tedy WIFI připojení k internetu i k tiskárně.Telefonní kabel je odpojený.A teď bych potřeboval poradit,jak to udělat abych k internetu byl připojený ne přes WIFI ale přes kabel(WLAN na modemu nebude svítit) a mohl se přesto připojit k tiskárně přes přístupový bod.Jestli to teda jde.Díky.Ferda
Jestli nechces mit zapnute WiFi na routeru ("svetylko WLAN"), tak musis rozchodit to ad-hoc pripojeni. Mas na to cely vikend, navody s detailnim popisem nastaveni ad-hoc ve Vista mas uvedene vyse, vcetne videi, tak snad se ti to podari.
Tvoji tiskárnu neznám, ale na té mé se musí nastavit také ještě výchozí port té tiskárny z USB na WIFI. Ve vlastnostech tiskárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.