Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava obrázku - kulatý ořez

Od: silver* odpovědí: 5 změna:

Zdarvím,

potřeboval bych prosím poradit ohledně úpravy jednoho obrázku. Mám čtvercový obrázek a potřebuju ho oříznout do tvaru kruhu, to by problém nebyl. Ale potřebuji, abych měl čistě jen ten kruh žádné bílé ani jiné ohraničení okolo. Zkoušel jsem v programu PhotoFiltre nastavit průhlednost výběru, ale poté když jsem vložil výběr tam, kam potřebuji, tak jsem měl oříznutý kruh s obrázkem a kolem modré pozadí..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Nainstalovat program GIMP 2 nebo verzi portable.V tomto otevřít vybraný obrázek( dvojklik na vybraný v seznamu), pokud se má poslat jako příloha k mailu, tak předem zmenšit rozlišení.Zvolit nástroj z nabídky - vypadá jako čárkovaná elipsa.Nasadit kurzor a táhnout od prava šikmo dolů do leva., až se vytvoří požadovaný tvar, upravit rozměr tažením za čtverečky v rozích.Klik na malý čtvereček v levém dolním rohu - celý obrázek zčervená, mimo vybrané části.Pak Shift+Q - okraj obrázku je čárkovaný.Pak VYBRAT INVERTOVAT - nic se nestane.Pak - UPRAVIT / VYJMOUT- zůstane jen vybraný kruh (elipsa).Pokračuje se normálně - SOUBOUR / ULOŽIT JAKO ..

doplněno 06.12.10 17:59:

.Já se omlouvám, otázku jsem špatně pochopila, tak jsem zbytek už nepsala.Ale vidím, že už jste si poradil.Jen na doplnění gif má jen 256 barev, proto je vhodnější koncovka png.

Úprava obrázku - kulatý ořez
silver*
hodnocení

Bohužel tenhle postup mi asi nepomůže.. Když po úpravě vložím obrázek, tak má bílé ohraničení a to zakrývá pozadí..

buss

Naivně se ptám, může být obrázek jako takový kulatý, nebo pravoúhlý? Tj, že vložím kouli, či jiný tvar.

doplněno 06.12.10 10:23:

třeba takto?

Úprava obrázku - kulatý ořez #2

hodnocení

0x

Musíš to uložit jako gif nebo png a nastavit nastavit průhlednost pozadí - u jpg to nejde ani náhodou. Nebo označit ten kruh jako výběr a zbytek zalít barvou jakou potřebuješ.

silver*
hodnocení

Gif v tý aplikaci nešel otevřít, to jsem zkoušel.. Ale png chodí ;).. Paráda

Díky moc všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]