Nejste přihlášen/a.
Zdarvím,
potřeboval bych prosím poradit ohledně úpravy jednoho obrázku. Mám čtvercový obrázek a potřebuju ho oříznout do tvaru kruhu, to by problém nebyl. Ale potřebuji, abych měl čistě jen ten kruh žádné bílé ani jiné ohraničení okolo. Zkoušel jsem v programu PhotoFiltre nastavit průhlednost výběru, ale poté když jsem vložil výběr tam, kam potřebuji, tak jsem měl oříznutý kruh s obrázkem a kolem modré pozadí..
Nainstalovat program GIMP 2 nebo verzi portable.V tomto otevřít vybraný obrázek( dvojklik na vybraný v seznamu), pokud se má poslat jako příloha k mailu, tak předem zmenšit rozlišení.Zvolit nástroj z nabídky - vypadá jako čárkovaná elipsa.Nasadit kurzor a táhnout od prava šikmo dolů do leva., až se vytvoří požadovaný tvar, upravit rozměr tažením za čtverečky v rozích.Klik na malý čtvereček v levém dolním rohu - celý obrázek zčervená, mimo vybrané části.Pak Shift+Q - okraj obrázku je čárkovaný.Pak VYBRAT INVERTOVAT - nic se nestane.Pak - UPRAVIT / VYJMOUT- zůstane jen vybraný kruh (elipsa).Pokračuje se normálně - SOUBOUR / ULOŽIT JAKO ..
doplněno 06.12.10 17:59:.Já se omlouvám, otázku jsem špatně pochopila, tak jsem zbytek už nepsala.Ale vidím, že už jste si poradil.Jen na doplnění gif má jen 256 barev, proto je vhodnější koncovka png.
Bohužel tenhle postup mi asi nepomůže.. Když po úpravě vložím obrázek, tak má bílé ohraničení a to zakrývá pozadí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.