Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vzoreček v Excelu?

Od: kdesi odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
excel celkem umím, ale už dva dny tápu nad jednim vzorečkem a dnes mi došla trpělivost. Buďte někdo tak hodný a pomožte mi prosím z jeho vytvořením. Doma používám MS Office Pro 2003, v práci MS Office Home and Business 2010...

Jde mi o vytvoření cestovní knihy s automatickým doplněním ujetých km podle zadaných kritérií.

Vytvořil jsem zatím pracovně tento sešit - ipanema.sweb.cz/... a v něm "natvrdo"chci aby jsem měl ve sloupci "C"počet km, které si podle kritérií ve sloupci "A"a "B"zadám. Např. vždy když budou v buňce "A3"a zároveň "B3"konkrétní textové hodnoty ze sešitu, tak výsledek bude např. číslo 250. Např. vždy když budou v buňce "A4"a zároveň "B4"konkrétní textové hodnoty ze sešitu, tak výsledek bude např. číslo 20. Atd...

Přiznám se, že jsem zkoušel hodně vzorců a vždy jsem dosáhnul výsledku pravda/nepravda nebo 0/1, ale nikdy jsem nezadal do vzorce více podmínek než jednu (sloupec "A"a zároveň sloupec "B") a pak to vyhodnocení vzorce v podobě čísla.

Opravdu si dopředu cením odpovědi v podobě pomoci. Třeba to někdo používá také tak a bude vědět... Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

0x

Ten odkaz je nefunkční. Ale moc tomu nerozumím. Mluvíte o sešitu, ale asi máte na mysli list. Chcete převést text na číslo?

kdesi
hodnocení

odkaz ještě jednou - ipanema.sweb.cz/...

Chci aby podle dvou zadaných podmínek se automaticky vyplnila moje definovaná hodnota v buňce třetí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]