Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux - pár dotazů

Od: re* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám win7. Chtěl bych vyskoušet linux. Když si vypálím Mandriva One Live CD, bude se mi instalovat něco do počítače? A jak to bude s internetem?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

0x

Nemusíte mít strach, normalně nábootujte s cd, systém si můžete prohlédnout a vyzkoušet jak se s ním pracuje včetně internetu. Po ukončení systému po něm na pc nezůstane ani stopy. Upozorňuji ale že práce může být trochu pomalejší jelikož se vše natahuje s cd.

PS: nebo si ho můžete nainstalovat třeba ve virtualboxu.

re*
hodnocení

A co je to nabototovat?

los*

Vložíš CD do mechaniky. Pokud se nespustí, tak jdeš do BIOSu a nastavíš jako primární bootovací medium CD mechaniku. (primal boot)

re*
hodnocení

Aha, no já ani nevím jak se do biosu dostat, takže z toho asi nic nebude... eště bych to nabootoval špatně

Když nevíš jak do BIOSu a pak ještě jak v něm tak se do toho radši nepouštěj a pozvi na kafe kámoše kterej tomu hoví. Něž mu to kafe uvaříš bude to mít hotový a Linux puštěnej.

Mohl bys tam udělat hooooodně škody.

eventuelne instalace pres wubi a pri startu si vyberes, jestli chces jet ve windows, nebo linuxu.Ale jak rika kolega nehore, pokud tomu moc nehovis tak radsi pozvi toho kamose.je to hotovy raz dva...

greenbull*

Nebo by jste to mohl zkusit ještě při startu přes bootmenu vetšinou to bývá myslím F11, mačkejte ho při startu PC jestli se Vám zobrazí nabídka médií. Vyberte cd-rom a s cd by se mělo bez problému nabootovat. Jinak mě nic nenapadá.

re*
hodnocení

V poho, já se do toho radši nebudu pouštět *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]