Nejste přihlášen/a.
Ahoj počítačů-znalí kolegové, prosím POMOC
Mám ze školy úkol - vytvořit tři webové stránky pomocí poznámkového bloku. Na jedné stránce musí být 2 obrázky, video (z Youtube) a všude musí být odkazy na ty další stránky. Mám to vše, odkazy fungují, obrázky se správně zobrazí - není problém. Jenže odevzdat to musíme v zazipované složce. Chci se zeptat, zda to dělám správně, když :
1) kliknu na pravé tlačítko myši a dám "Nový - Komprimovaná složka (metoda ZIP)
2) postupně přidám do složky tahem myši jeden soubor za druhým (tj. stránky .htm a ty 2 obrázky).
Problém je totiž v tom, že po přesunutí do té složky už nefungují odkazy a nezobrazí se obrázky. Nemůžu přijít na to, co dělám špatně, poradíte? Děkuji, Claire
P.S.: Konzultace s vyučujícím bohužel není možná.
Aby zazipovaný soubor byl funkční, musí se to rozbalit, ono jde i o to, že v zipu je soubor menší a hlavně v jednom souboru je všechno! htm soubor i obrázky, takže třeba možno zazipovat i adresář s obsahem. Výhodné pro zaslání majlem.
doplněno 04.12.10 21:43:A neřekl učitel ..a pošlete mi to majlem ..?
Buss, děkuju! Já si tu div nervu vlasy a ono stačilo znovu rozbalit Samozřejmě, že pak už to všechno jde... (Mailem se to odevzdávat nebude.)
Označte si to, co chcete komprimovat a dejte prave tlacitko - komprimovat. Pochopitelne tam pridejte i obrazky a pod.
Jak mate v .html psane cesty ulozeni obrazku a dalsich stranek? (tipuji, ze tam to budete mit spatne)
Tak například odkaz na první stránku z druhé stránky :
Je to dobře? Normálně to funguje, v zazipované složce už ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.