Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaZIPovat soubory?

Od: claire* odpovědí: 8 změna:

Ahoj počítačů-znalí kolegové, prosím POMOC *modla*

Mám ze školy úkol - vytvořit tři webové stránky pomocí poznámkového bloku. Na jedné stránce musí být 2 obrázky, video (z Youtube) a všude musí být odkazy na ty další stránky. Mám to vše, odkazy fungují, obrázky se správně zobrazí - není problém. Jenže odevzdat to musíme v zazipované složce. Chci se zeptat, zda to dělám správně, když :

1) kliknu na pravé tlačítko myši a dám "Nový - Komprimovaná složka (metoda ZIP)

2) postupně přidám do složky tahem myši jeden soubor za druhým (tj. stránky .htm a ty 2 obrázky).

Problém je totiž v tom, že po přesunutí do té složky už nefungují odkazy a nezobrazí se obrázky. Nemůžu přijít na to, co dělám špatně, poradíte? Děkuji, Claire

P.S.: Konzultace s vyučujícím bohužel není možná.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Aby zazipovaný soubor byl funkční, musí se to rozbalit, ono jde i o to, že v zipu je soubor menší a hlavně v jednom souboru je všechno! htm soubor i obrázky, takže třeba možno zazipovat i adresář s obsahem. Výhodné pro zaslání majlem.

doplněno 04.12.10 21:43:

A neřekl učitel ..a pošlete mi to majlem ..?

claire*
hodnocení

Buss, děkuju! Já si tu div nervu vlasy a ono stačilo znovu rozbalit *zed**smich* Samozřejmě, že pak už to všechno jde... (Mailem se to odevzdávat nebude.)

buss

No joo, to jsi určitě když se to bralo chyběla...

claire*
hodnocení

Hele, nech si to! Sice mám nejapný dotazy, ale nemusíš mi to dávat až tak najevo *ua*

raduz*
hodnocení

0x

Označte si to, co chcete komprimovat a dejte prave tlacitko - komprimovat. Pochopitelne tam pridejte i obrazky a pod.

Jak mate v .html psane cesty ulozeni obrazku a dalsich stranek? (tipuji, ze tam to budete mit spatne)

claire*
hodnocení

Tak například odkaz na první stránku z druhé stránky :

Zpět

Je to dobře? Normálně to funguje, v zazipované složce už ne *nevi*

raduz*

v zazipovane slozce to fungovat ani nebude! - kdyz to rozzipujete do jineho adresare - funguje to?

claire*
04.12.10 21:49
hodnocení

*hi* Ano...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]