Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení wifi signálu

Od: jansvoboda odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám dotaz pro zkušené uživatele.Vlast
ním připojení o2 adsl 8mb a dodávaný modem huawei echolife hg520i,po menší úpravě nyní mohu připojit i směrovou anténu,chci docílit toho abych wifi signál dostal o větší vzdálenost cca 250,problém je v tom,že je to pouze ve volném terénu,v budově se signál ztratí,napadlo mě použít druhou anténu a router,u kterého bych nastavil nějaký další přistupový bod,jestli je to možné,v přiloženém odkazu je obrázek,který můj problém lépe popíše,
prosil bych poradit jak to nastavit,jestli je to teda možné,nebo nějakou radu jak to udělat,
děkuji

http://img249. poradte.cz/...

jenom doplním že hodlám využívat obě zařízení,pouze wifi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jansvoboda
hodnocení

nějak se porouchal obrázek, zde správný link

img249.imageshack.us/...

Prodloužení wifi signálu

hodnocení

0x

Pokud to není levnoch lze to ... přesně tuto finkci supluji mobilem(bezdrátové protahování signálu)..v routru je SW záležitost..nesmí to být ale něco za 300,- ..

doplněno 03.12.10 20:32:

Jen mám pocit..250 m..

Není to už mímo zákon...nebo to je až na 2 500m.?

jansvoboda
hodnocení

250m je odhad,ale myslím že to bude 150-200, o těch zákonech sem akorát slyšel že se jedná pouze o sítě 5Ghz a toto je 2,4, a dokonce i 5Ghz už není ten zákon tolik přísný protože meteorologové a jiní přecházejí na vyšší frekvenci,tudíž je to jen v určitých pásmech.

jinak router se mi pořád nepovedlo nastavit,jsem docela laik, a nějak tápu,ani jsem na českých ani zahraničních fórech nic nenašel

Nu po areálech se to dělá jinak- apčka se propojí kabelem, nastaví se na apčkách stejné ssid, ale jiný kanál. To co chceš ty je WDS resp. wisp, ale obávám se že WL520 k tomu vhodný neni, respektivě ten bych řekl to neumí. To je doména např 5460 ovise atd

jansvoboda
hodnocení

Děkuju,asus wl520 to fakt neumí,už sem na aukru zakoupil ovislink wl-5460ap doufám že to pojede

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]