Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIFI připojení - ztratila se síť

Od: koller5* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám problém s připojením WIFI přes router Zyxel 660P.Doposud vše fungovalo tak jak má, ráno ještě bylo vše OK ale pak se mi ztratila wifi síť ze seznamu dostupných sítí a z toho důvodu se nelze připojit. Všechny ostatní cizí sítě bezproblémů "vidím" jen tu svou ne. Když se přes tu samou síť zkusím připojit třeba přes mobil, tak je to OK. Jsem z toho jelen. Ta síť tu prostě je, ale můj PC jí nevidí...

Nemá někdo radu nebo zkušenost?

Díky Tom

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemáš nastavené hide ssid? To dělá občas problémy. Bacha taky na uložený profil wifi sítě- pak se neukazuje pod ssid ale pod jménem pod kterým ji uložíš

koller5*
hodnocení

Nemám. SSID není skrytá.

Ale i tak dík za snahu.

hodnocení

0x

Pokud mas souseda vtipalka a nezabezpecenou WIFI (vychozi IP, vychozi heslo) tak ti to mohl nekdo prenastavit.

JInak by to chtelo vice informaci nez jen, ze nevidis wifi... Jaky OS v pocitaci, jak nastavena wifi (zabezpeceni, viditelnost, atd )

Navic u Zyxelu se mi uz xxkrat stalo, ze zacal blbnout a pomohlo jen prehrati firmware.

koller5*
hodnocení

Ahoj,

jsem amatér, tak si nejsem jist, jestli Ti rozumím dobře. Wifi je ale zabezpečená (když se na ní chceš přihlásit, musíš zadat heslo). OS je windows XP proffesional služební notebook tak nemám administrátorská práva). Viditelnost - není skryto, zabezpečení - security mode - static wep, firewall: enabled, contend filter: disabled.

Upřímě počítačově gramotný nějak moc nejsem. Myslíš, že by pomohl restart routeru? (zatím jsem ho je vždy vypnul a zapnul)

Díky

Tom

A jak máš tu wifi nastavenou? Tedy na routeru. To ti někdo nastavoval?

koller5*
hodnocení

nějak jsem to zvládl sám. Router jsem koupil přes aukro. Stačilo ho jen zapojit a internet šel po drátě, pak jsem si stáhl nějaký návod a dostal se i do konfigurace routeru, tak jsem si jen nastavil jméno sítě a heslo a fungovalo to. Vlastně to stále funguje, ale ne s mým NTB :o(

Jestli máš chuť se na to kouknout, mohu Ti poslat prntscr nastavení. Můj mail je petrakt@seznam.cz.

Díky

T.

doplněno 03.12.10 13:11:

Mám pocit, že je chyba někde u mě v PC. Je možné, že mi když dám vyhledat možná wifi připojení to neukazuje všechny? (myslím tím ty neskryté)

a jaky pouzivas program pro spravu bezdratoveho pripojeni?

je to klasicky windowsky "bezdratove pripojeni k siti" nebo treba jako notebooky DELL maji utilitu "Intel(R) PROSet/Wireless" .

Nicmene bych v profilech to sve ulozene pripojeni vymazal a zkusil si ho nakonfigurovat znova.

Ve widlich se to udela dvojklikem na ikonu bezdratoveho adapteru, pak "zobrazit bezdratove site" a pak "zmenit upresnujici nastaveni" u jinych utilit pokazde jinak, to bys musel napsat jakou mas.

koller5*
hodnocení

mám sice Dell, ale používám to klasické bezdrátové připojení k síti. Připojení by mělo být přes Dell Wireless 1490 Dual Band WLAN Mini-Card (vím houby, co to znamená). Jelikož se jedná o služební ntb, tak s to překonfigurací jsem asi nahraný. Nemohu si pustit ani troubleshoot.

Podle toho, co jsem hledal v nápovědě přes F1, tak mi to vyhodilo toto. Jen neznám cestu abych si mohl zobrazit ty přístupové body...

• Some wireless networks might not appear on the list. For example, a public Internet service provider (ISP) can be configured to use another providers wireless network name. In that case, you might see only the public ISP in the list of wireless networks. To show all wireless networks, click Show wireless access point names.
comrade

zkus zmenit cislo kanalu treba na 5 a nenechat tam auto scan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]