Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,proč mi nejdou stahovat soubory ve formátu rar?Zip normálně stáhnu a zextrahuju.Ale rar uložím a když následně otevřu,začne se mi soubor vyhledávat na internetu.Mám si k rar stáhnout ňáký jiný program nebo proč mi to nejde?
Předem děkuji za odpovědi
Pokud zip muzete extrahovat, znamena to, ze nejaky pakovaci program v pc mate. Proto si jej spuste a v nastaveni se podivejte na asociace s archivy. Mozna jen mate nezaskrtnute archivy RAR. Nejznamejsi programy jsou jak uz tady jini psali WINRAR, WINZIP. Ja doplnim, ze zname jsou jeste easyzip a 7zip. Zkuste se podivat zdali nejaky takovyto program nemate v program files nebo v nabidce start->programy a nastavit si jej. Jednodussi mozna bude stahnout si nejakou novejsi verzi jednoho z tech programu a pri instalaci se vas to automaticky pta, s kterymi archivy se ma program propojit.
nebo staci na to kliknout pravim tlacitkem a vybrat program winrar k otevreni,mozna ze se to otevira v internetu explorer,zkus to pokud otevres soubory ZIP tak tam program winrar musis mit
winrar tam musi mit jinak by neotevter soubory zip,rika ze to rozbali normalne,musi ho tam mit,leda ze by to delal pres total comander ale pochybuju
Asi moc dlouho s pocitacema nedelate vidte. To ze otevre rar nemusi mit s winrarem vubec nic spolecneho. To jak vy pisete, ze tam MUSI mit winrar, tak uplne stejne bych ja mohl napsat, ze tam MUSI mit urcite WINZIP .. a nekdo treti by napsal, ze tam MUSI mit easyzip. Tech programu, ktere otviraji archivy zip, rar, 7z, arj, lha, tgz tar je mraky. Je pravdepodobne, ze tam winrar ma nainstalovany, ale ne ze tam MUSI 100% byt jak pisete.
"nebo staci na to kliknout pravim tlacitkem a vybrat program winrar k otevreni" - platí pouze má-li uživatel nainstalovaný WinRar a má -li jeho ikonu v nabídce vyvolávané klikem pravého tlačítka myši na soubor - což nemusí být pravda.
"pokud otevres soubory ZIP tak tam program winrar musis mit" - Nemusí - Zip otevře i archivační program, který je obsažen přímo ve Windows (pravým tlačítkem myši klik na Zip archiv - Extrahovat vše)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.