Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískají UPS od APC

Od: happykime* odpovědí: 3 změna:

V práci jsem při inventuře našel tuto UPSku APC Cyberfort Battery Backup 500va 325Watt. Vedoucí je můj kámoš, takže jsem si jí mohl vzít. Ležela tam jako nová 2-3 roky. Přinesu domu zapojím a zapnu a začal jekot a svítí červeně LEDka baterky. Vypnu a zjišťuji, že baterka není vůbec připojena (nový), tak připojím baterku a zas to samý. Asi 1 minuta jekot, pak se vypnul a jekot začal zase za 5hod. Pak jsem to vypnul. Je to tím, že je tam nová baterka a tak i tak je nutné ji na kalibrovat? Nevím jestli je to pravda, ale na netu jsem někde vyčetl, že je potřeba 15-20h na dobití této baterky a pak by měla normálně fungovat (bez zvukových a světelných projevů). Je to tak nebo je baterka už KO? Případně jestli neznáte vhodnou alternativu (levnější) baterii? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusil bych baterii velmi pomalu nabít mimo UPS. Ovšem jestli byla skladovaná vybitá 2 roky, už to asi bude mít za sebou.

skokypraha
hodnocení

0x

Je takřka nemožný aby ta baterka byla v pořádku. Moje UPSka píská i když do ní dám uplně novou baterku a skladuju jí zaplou (to je ideál protože ta baterka se skladuje nabitá), takže píská za 2-3 roky ačkoliv má ještě 50% kapacity a dá se normálně používat. To pískání se nedá vypnout. Tak jsem to vyřešil tak že než bych koupil za ranec novou baterku, tak jsem na desce kleštěma utrhnul ten repráček a používám jí vesele pátým rokem dál...

rk*

Co pisete je k pousmani. Tuhle radu jste si mel nechat radeji pro sebe. Zvukova indikace muze znacit vypadek proudu a aktualni napajeni z baterie nebo prave vadnou nebo slabou baterii. Testoval jste upsku vubec? Drzi zarizeni i po vypadku napajeni? Baterka v zaloznim zdroji se nemusi nijak nabijet, vse dela automaticky. Pri zapojeni do site se nabiji a ceka v pohotovostnim rezimu, po vypadku okamzite prepne na napajeni z baterie. Proto je take dulezita zvukova indikace, aby se clovek po vypadku pak nedivil, ze mu napriklad pocitac, rekorder nebo treba cerpadlo padlo na prdel vlivem spatne baterie ;) RK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]