Nejste přihlášen/a.
V práci jsem při inventuře našel tuto UPSku APC Cyberfort Battery Backup 500va 325Watt. Vedoucí je můj kámoš, takže jsem si jí mohl vzít. Ležela tam jako nová 2-3 roky. Přinesu domu zapojím a zapnu a začal jekot a svítí červeně LEDka baterky. Vypnu a zjišťuji, že baterka není vůbec připojena (nový), tak připojím baterku a zas to samý. Asi 1 minuta jekot, pak se vypnul a jekot začal zase za 5hod. Pak jsem to vypnul. Je to tím, že je tam nová baterka a tak i tak je nutné ji na kalibrovat? Nevím jestli je to pravda, ale na netu jsem někde vyčetl, že je potřeba 15-20h na dobití této baterky a pak by měla normálně fungovat (bez zvukových a světelných projevů). Je to tak nebo je baterka už KO? Případně jestli neznáte vhodnou alternativu (levnější) baterii? Díky
Je takřka nemožný aby ta baterka byla v pořádku. Moje UPSka píská i když do ní dám uplně novou baterku a skladuju jí zaplou (to je ideál protože ta baterka se skladuje nabitá), takže píská za 2-3 roky ačkoliv má ještě 50% kapacity a dá se normálně používat. To pískání se nedá vypnout. Tak jsem to vyřešil tak že než bych koupil za ranec novou baterku, tak jsem na desce kleštěma utrhnul ten repráček a používám jí vesele pátým rokem dál...
Co pisete je k pousmani. Tuhle radu jste si mel nechat radeji pro sebe. Zvukova indikace muze znacit vypadek proudu a aktualni napajeni z baterie nebo prave vadnou nebo slabou baterii. Testoval jste upsku vubec? Drzi zarizeni i po vypadku napajeni? Baterka v zaloznim zdroji se nemusi nijak nabijet, vse dela automaticky. Pri zapojeni do site se nabiji a ceka v pohotovostnim rezimu, po vypadku okamzite prepne na napajeni z baterie. Proto je take dulezita zvukova indikace, aby se clovek po vypadku pak nedivil, ze mu napriklad pocitac, rekorder nebo treba cerpadlo padlo na prdel vlivem spatne baterie RK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.