Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc rád bych tady našel někoho kdo má doma Sony videokameru a nahrává si co natočil do počítače a následně si upraví video (přidá hudbu, nějaké snímky odebere, vloží přechody atd.) a poté si vypálí DVD, a pracuje v programu pinacle studio 9. Poradí mi s tím někdo? Mám pár filmů v počítači ale nevím jak je upravit, popř. nahrát na DVD. Kameru mám Sony DCR - HC23
Děkuji moc
Děkuji za ponaučení a omlouvám se zbytečné zdržení odpovědi.
V tom případě máte několik možnosti importu záznamu z kamery do PC , podle toho jaké má kamera výstupy DV a nebo USB . Použijte Váš Pinnacle ,propojte kameru s PC příslušným kabelem , nelépe kabelem DV . V Piinaclu zvolit import v otevřené nabídce nastavit příslušná nastavení , kameru spustit do režimu přehrávání a spustit import. Program sám spustí kameru. Po úspěšném importu přejít na editaci vytvořit projekt , přetažením importovaného videa do spodní časové stopy Pinnaclu a zde provést úpravy podle toho které hodláte použít viz nabídka nástroje. Po úpravách přejít na horní liště programu na export videa podle potřeby nastavit požadované parametry exportu , vložit do mechaniky PC disk DVD a zpustit export. Hodně úspěchů miro
Doplňte iformaci zda uvedená kamera zaznamenává analogový nebo digitální záznam. Pro zpracování ( stříh , ozvučení a otitulkování) a nahrátí zaznamenaného videa kamerou na DVD , je vždy nezbytný digitální záznam v počítači. Pokud Vaše kamera zaznamenává analogově , musí se záznam převést na digitální. K tomu je nutné patřičné vybavení počítače s patřičným programem - Pinnacle studio je vhodný program a navíc je v češtině. miro
Zkratka DCR znamená Digital Camera Recorder, to platí téměř obecně, že digitální kamery a foťáky mají v označení D.
Já používám tento video editor: womble.com/...
Je s ním hodně jednoduchá práce lze se s ním naučit za pár minut, umí vše důležité a potřebné k editaci videa. Hlavně je rychlý na zpracování videí. Pokud je vstupní formát MPG-2 je po střihách a úpravách dvouhodinový film na DVD i s vypálením zhruba za 15minut.
Děkuju všem za odpovědi. Už se mi podaří nahrát z videokamery film do počítače a dokonce se mi povedlo i z počítače na DVD, chce na to mít trochu víc času. I když jsem myslel, že kvalita bude lepší. Když je to v počítači, je vidět film pěkně. Jak jsem ho pustil v televizi tak už tak pěkný, ostrý nebyl. Asi menší rozlišení. Chce to prostudovat. Hlavně mi jde teď o editaci, nějak šikovně ukončit film, něco z něj úplně nějaký snímky odstranit anebo přidat hudbu, přechody. Ještě jednou děkuji. Kdo s tím pracuje tak bych byl moc rád kdybych si ho mohl přidat na icq a sem tam se s ním radit pokud by to nerušilo. Díky.
Ještě je otázka, v jakém formátu jsi ho na to DVD vypálil. Moje zkušenost je taková, že přehrávač mi v TV přehraje prakticky cokoli, proto používám většinou formát .avi. Pokud chci video vylepšit, tak ho vypálím jako klasické DVD. Velikost je sice asi 6x větší, ale kvalita se většinou zlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.