Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vypínání LCD monitoru

Od: radyn odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám LCD monitor BELINEA 1705 S1, model No: BP10001, po zapnutí PC, nebo ručním se sám automaticky vypne cca po 15 vteřinách provozu, při rozsvěcení je nejdříve více červené barvy, posléze se ustálí na normálních barvách a po cca těch 15 vteřinách se sám vypne a je nutné jej opět zapnout vypínačem. Prosím o radu, co s tím, zda je to porucha v elektronice a pokud ano tak kde to mám hledat, nebo jestli je to v nějakém nastavení, tak jak to přenastavit. Na stejném compu mám nyní CRT monitor a ten funguje normálně. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jako vůbec první bych vyzkoušel připojit ho k jinému PC a k tomuto připojit jiný monitor, abych zjistil, zda je problém v monitoru nebo v PC.

radyn
hodnocení

Monitor jsem zkusil na noťasu, reaguje stejně, akorát se vypne cca za 3 vteřiny.

ladinpraha*

No nevím, pokud nemáš někoho známého, kdo by se na to podíval, tak servis se asi nevyplatí.

radyn
hodnocení

Dík, servis určitě ne, na to je to přece jen poněkud starý kousek, ale sám bych s tím mohl hnout, jenže nemůžu sehnat el. schéma a nemám s monitory zkušenosti pouze s nf. elektrotechnikou. Tipuju to buď na to, že odcházejí trubice podsvícení (ta červená barva na začátku) nebo automatika vypínání podsvícení, ale je docela možné že je něco s nastavením. Každý nápad či rada je dobrá, třeba z toho něco bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]