Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjde mi nějaká grafická karta?

Od: tomasss* odpovědí: 16 změna:

Zdravim,

mám tento počítač h10010.www1.hp.com/... teď mám integrovanou grafickou kartu a chtěl bych normální půjde na tuhle základní desku (Intel G41 express) nějaká grafická karta? Jaká např.? a přes co půjde zapojit? Snažil jsem se něco najít a zjistil jsem že jsou dvě sběrnice AGP a PCI-E. Ale na počítače nejsem zvlášť expert tak se chci zeptat někoho kdo tomu rozumí víc.

Díky za odpovědi! :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Grafické karty AGP do desky nezapojíte. Ale PCIe by tam jít měly.

tomasss*
hodnocení

aha...právě že nevim jestli je tam PCI-E. Jak to vypadá?

pravdomluvny*

Nevím, jestli jsem Tvou desku identifikoval správně. Pokud je to ona, mělo by to být takto. Grafika přijde do slotu PCIe 16x.

Půjde mi nějaká grafická karta?
tomasss*
hodnocení

díky. kouknu se na to jestli to je ona a jestli to tam je. :)

pravdomluvny*

Přehled PCIe slotů:

Půjde mi nějaká grafická karta? #2

tomasss*
hodnocení

Tak takhle to mam ja. Takže mam asi ten 1x dvakrát, 16x jednou a jednou to PCI jestli jsem to dobře pochopil. :D :)

Půjde mi nějaká grafická karta? #3
pravdomluvny*

Ano, pochopil jsi to dobře. PCIe 16x je ten černý dlouhý.

tomasss*
hodnocení

ok díky! Takže mi pujdou všechny grafický karty pro PCIe? a ještě sem se chtěl zeptat jak se propojí ta grafická karta stim PCIe?

pravdomluvny*

Úplně obyčejně tu grafickou kartu zasuneš do slotu. Vzadu v šasi skříně musíš vylomit záslepku, kde pak budou konektory od grafické karty. Karta se zajistí jedním šroubkem k šasi.

tomasss*
hodnocení

Jasný chápu a nevíš jestli je to 16x 2,0 nebo 1,0? a jakej je v tom rozdíl?

pravdomluvny*

Ještě doplňuji, že je taky potřeba vzít v úvahu výkon zdroje. Jak jsem se díval Ty tam máš 300W. To bych řekl, že nějakou supergrafiku neuživí.

tomasss*
hodnocení

Já vim toho sem si všimnul. Jako nějakou supergrafiku nechci něco do 1500,-. žádný extrem nepotřebuju.

tomasss*
hodnocení

Takhle vypadá celá MB.

Půjde mi nějaká grafická karta? #4

desmodronic
hodnocení

0x

Já ti dám tip : ASUS EN8400GS SILENT/P/512M

Akorát nevím jestli ti půjde?

tomasss*
hodnocení

díky za tip...vypadá dobře...jak poznám že mi půjde? Na čem to závisí?

desmodronic

Potřebuješ PCIe slot a minimálně 300 wattů zdroj.Ale jinak nevím co dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]