Nejste přihlášen/a.
prosím o radu: stáhla jsem si na dvd -r film z pc a nejde mi přehrát na dvd rekordéru, má funkci divix, takže to nechápu. Někde jsem slyšela, že je třeba vypálené dvd nejprve zkomprimovat,ale nevím,jak na to. Dík za radu.
Stáhla jsem si - film se na DVD vypaluje. Je film ve formátu DVD nebo jiném? Umí přehrávač DVD-R?
není to přehrávač, ale dvd rekorder, DVD-R přehrávat umí. Zajímavé je, že jiná vypálená dvd normálně přehraje, ale toto konkrétní po přečtení vyhodí. Nevím,v jakém formátu je film, měla jsem ho na flashce a z něho dala na dvd -r, na počítači to přehrát jde v pohodě, takže vypálený je dobře.
Vložit DVD-R do kompu, pravým tlačítkem a potom Vlastnosti. Tam by mělo bejt v jakým je to formátu. Potom se podívat jestli DVD přístroj ten formát podporuje.
sice jsem se dozvěděla, proč mi to /asi/ nejede, resp. nepřehrává, ale postrádám info, co mám dělat ,aby to jelo! a to je jediné co mě zajímá dvd /recorder/ stál 6 tisíc a je rok starý, tak ho zatím měnit nebudu
Stahni si program Format Factory - je free a pokus se video převést do formátu který pobere. Problém je asi v té ceně rekordéru, obecně platí, že čím dražší tím méně formátů podporuje - bohužel.
Samozřejmě, ale navzájem se liší zpracováním, některé prostě stolní přehrávače / rekordéry nepřehrají - proto je nutné je prohnat třeba tím Formát Faktory. Já mam taky ten problém - v počítači přehraju a rekordér to nebere.
" bmbx"zcela správně odpověděl, že čím dražší tím toho míň umí. Ovšem správněji řečeno čím dražší tím lépe umí co umět má a nedávají tam funkce které umět nemá. Je to DVD recordér.
To pouze levné přehrávače umí "skoro všechno"aby byly prodejnější.
Nepíšeš co to je za typ. Tady si můžeš nalézt co ten Tvůj umí a podle toho zvolit vhodnou konverzi třeba tím Format Factory.
doplněno 28.11.10 13:38:Případně si vyrobit testovací CD, které přístroj otestuje.
Aby bylo DVD přehratelné ve většině stolních přehrávačů DVD musi mít nasledující strukturu. Překontrolovat ve vlastnostech disku DVD.
Ten předcházející vzor byla struktura disku S-VCD (VCD). Nyní struktora souborů na přehratelném DVD disku .
doplněno 28.11.10 14:40:Přehratelné soubory jsou sobory VTS 01-01 až 01-03 případně další podle GB obsahu disku DVD . Ostaní jsou soubory , které vytvoří vypalovací program při vypalování a jsou potřebné pro úspěšné přehrávání v přehrávačích DVD.
O to tady myslím nejde, tazatelka chce přehrát film na rekordéru který podporuje i jiné formáty než je standartní DVD a nejde ji to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.