Nejste přihlášen/a.
Jaké jsou systémové požadavky k plynulému sledování videa, někdy se seká, jindy je perfektní, nemůžu přijít na to, čím to je, sledované filmy mají koncovku avi, žádný kino rip, obvyklá velkost 700 MB, prohlížeč je Firefox, chybí mi nějaké kodeky (mega kodej pack)? Nebo je to tentokrát můj slabý motor PCU (733 MH), který špatně dekóduje/ slabá systémová pamět, grafická karta?
Děkuji.
Hasa
Jestli máš CPU 733 MHz, tak to hoď celé do šrotu a kup nový PC. S tímhle CPU to rozhodně není multimediální PC. Jinak filmy se obvykle přehrávají v přehrávači a ne v prohlížeči.
promiň, není to zrovna relevantní odpověd, až budu svůj CPU chtít vyhodit do šrotu, tak se zeptám
Comp nemusíš vyhazovat, ale nemůžeš od něj chtít žádné zázraky. Kromě slabého CPU hraje roli také velikost operační paměti a třeba taky nějaké běžící programy, které CPU a paměť zamětnávají. Můžeš tonu trochu pomoci tím, že budeš film přehrávat z compu a ne z CD (DVD) mechaniky.
mirdiku, neposmívej se! Buď rád, že máš nadupaný počítač. Každý na něj nemá. A i starší stroj ještě zvládne spoustu věcí.
Hele, kroťte se, Vy mirdiku. Vaše chování na Poraďte.cz je pomalu na přesdržku. Poraďte.cz je poradna, ne nějaké fórum, kde se měří, kdo jaký má počítač. A ještě tak hloupě lhát, to už bych si nedovolil.
128 MB MB RAM stačí Windowsu 2000 (rok uvedení únor 1999).
A když už jsme u Windows 95, tak Win95 rozjedete i na procesoru 486 o frekvenci 66MHz, s 8 MB RAM a 300 MB harddiskem.
K problému:
Video bych převedl pomocí programu FormatFactory do AVI nebo WMV o střední kvalitě a střední velkosti. Případně bych video optimalizoval pro přenosná zařízení (vše v FormatFactory).
Jinak videa lze přehrávat ve Windows Media Playeru s nainstalovanými K-Lite kodeky. Není třeba mít v počítači další desítky přehrávačů. Stačí jeden a to ten Windows Media Player a do něj doinstalovat ty K-lite kodeky.
Dík za odpověd, zkusím to, jak mi radíte, pomocí FF. Filmy sleduju na Media Player Classic bez problémů, ale jak jsem psala v dotazu, některé jsou v bezvadné kvalitě, jiné se sekají, a možná než slabým procesorem, to může být i natrefením na špatnou kopii?
Media Player Classic je podle mne nejlepší přehrávač pro slabé procesory - tak OK. Vcera jsem neteři zahraňoval PC s se stejným procesorem. Video také se sekalo, tak jsem ji tam dal slušnou grafickou kartu ATI 4x AGP a video plynulé a zatížení CPU ze 100% spadlo na 40%. Ale jinak také PC třeba internet je s antivirem a antimalware jako šnek
Podle mého názoru je ho úplně zbytečné cpát do počítače, neboď Media Player Classic je prakticky Windows Media Player 6.4, který najdete v C:Program FilesWindows Media Playermplayer2.exe
Jinak já taky na něj nedám dopustit na svém notebooku. Ale na počítači přehrávám jen jeidně ve Windows Media Player 11.
Ale pro slabší počítače je Windows Media Player 6.4 (mplayer2.exe) skvělá volba, pokud se obohatí K-lite kodeky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.