Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Asi 2 dny se mi na notebooku objevuje zhruba po 1/2 hod. hlášení viru, nadepsané Reklamní sofware. Jsem absolutní laik a tak nevím jak tohle odstranit. Je to velmi obtěžující. Dočetla jsem se, že takhle některé firmy nutí uživatele k zakoupení jejich produktu, ale netuším, odkud se to vzalo. Poraďte prosím. Děkuji.
Na otevřené stánce se spustí alarm a neustále se to opakuje. Mám nainstalovaný antivirový program AVAST. na stránkách, které doporučujete, tento typ viru není. Je to: Win 32: Adware-gen-(ADW), opravdu to obtěžuje. I ten antivirový program jsem nechala proběhnout a nic. V záhlaví alarmu je napsáno : Nalezen reklamní softwere.
Žádnou stránku nedoporučuji
Používáte ještě jiné programy kromě Avastu? Jako je třeba Malwarebytes, Ad-Aware, Spybot ...?
Mám pouze AVAST. Chtěla bych vědět, jak hlášení antivirového programu smazat nebo mu zamezit. Díky.
Nemůže Vám jít o odstranění hlášky, ale o odstranění jejího důvodu. Koukněte do Avastu do truhly a odstraňte, pokud tam něco bude.
Chtělo by to vyfotit obrazovku.
Dále, udělejte důkladný test pomocí nejnovější verze avastu! (tj. veze 5 [má oranžovou ikonu]). Nejnovější verzi stáhnete odsud → files.avast.com/... (pokud vlastníte placenou verzi Pro, tak místo av_free.exe napíete av_pro.exe).
Dále, vypadá to, že možná je v počítači nějaká breberka, tak bych si dovolil udělat malý bezpečnostní audit pomocí programu HijackThis. Podle toho zjistím, co se Vám spouští se startem systému, zjistím, zda-li není v Internet Exploreru nějaká breberka, dále zjistím, zda-li není Internet Explorer "unesen"a další věci. Nemusíte se být o svá data.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a emailem mi odešlete na freeware@okamzite.eu. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Pak budeme komunikovat přes email, co se týká HijackThisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.