Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelegální windows

Od: lemato* odpovědí: 12 změna:

Včera jsem zapla počítač a ukazuje se hláška/pravděpodobně se stali obětí padělání softweru///tak to mám radost .Počítač jsme koupili starší od známého,jel tři roky bez problému.Máme windows xp profesional .Co ted s tím,aktualizace už jsem vypla,dala obnovu na jiné datum ale hláška se za chvíli objevila znova.Slyšela jsem o nějakém klíči dík za odpovědi*zed*

doplněno 23.11.10 09:04:

Zdravím všem děkuji za odpovědi,stále se pokouším něco zjistit a četla jsem o ubuntu,jaký na něj máte názor a máte ho někdo vyzkoušený

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Systém si budete muset zlegalizovat,jinak se té hlášky nezbavíte.Nedoporučuji zadávat licenční klíče,získané z internetu,dopouštíte se pak pirátství.Praxe v této zemi je ale bohužel jiná.Navštivte nějakou počítačovou prodejnu

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Divné, že ta hláška vyskočila až po třech letech. :) Máš vzkaz ve vnitřní poště!

jabraka*
hodnocení

1x

Aktualizace za poslední dny,které si počítač stáhnul,jsou v ovládacích panelech.Pokus se je identifikovat podle data stažení.Zcela určitě je to v těch aktualizacích.Pak je stačí odinstalovat a uvidí se.

JABRAKA

lemato*
hodnocení

chtěla bych se zeptat ještě,syn má v pokoji windows home ale nemáme k němu instalační cd ale klíč-číslo je tam nalepeno,nedá se stím něco udělat aby se dal jeho windows dát i na náš pc.

doplněno 22.11.10 08:43:

Tak jsem to popletla má windows 2000 profesional a my máme windows xp profesional

Pokud syn nemá multilicenci,např.na 3 domácí počítače,je to taky pirátství.

doplněno 22.11.10 08:35:

Ještě bych doporučil navštívit např.nějaký aukční server,tento starší systém (originál) byste mohla sehnat za levnější cenu.

bena*
hodnocení

0x

Já bych tam nainstaloval Windows 2000. To je bez problémů, na to nepřijdou soudruzi z Microsoftu, že je nelegální.

Tzn. na počítači, kde je XP zálohovat všechny dokumenty a důležité soubory a zformátovat disk (před tím ho rozdělte na 2 oddíly - C: 20-25GB D: zbytek)

lemato*
hodnocení

Dík moc za radu ale nějaké formátování,to je u mě horor.

jaar

dobry den, mate na vyber a rek bych vcelku bez hororu:), 1,bud vam bude staci jistota ,ze nemate legal pak odstraneni WGA-(windows genuine advantage ) to je to okno, co na vas vybafne a nedovoli zvolit jinou plochu a dovolim si tvrdit , ze nejaky bod obnovy a nebo odinstal. nezabere.Kouknite sem support.microsoft.com/... ALE porad bude system nelegal.Nebo bych zvolil tuto cestu benjicz.cz/... hezky den...

trilobit

Bod obnovy zabere - vyzkoušeno, pak při opětovné aktualizaci, je nutné W.G.A zaškrtnout, že se nemá stahovat a hlídat to do dalšího vydání W.G.A

rv*
hodnocení

0x

Stáhněte si pirátskou kopii WinXP, kde jsou tyhle ochrany odstraněny a máte pokoj. Ušetřené peníze pošlete Kapce naděje.

výtka
Upozornění od sys maverick 22. 11. 2010 13:05:07
To tu přeci říkat nebudeme. V pravidlech poradte.cz je to jasně ne?
bena*

Ale tahle pirátská kopie půjde na počítači třeba měsíc nebo rok, HŇUPE!

hodnocení

0x

ubuntu.cz/...

Vlevo je sloupec tam se človíček dočte relativně dost.

Jinak ubuntu může být náhrada za Windows ale jejich ovládání je na tochu vyšší logice uvažování a věci tam jsou často seřazeny logicky a ne semleté v chasu jak to je u Windows.Pokud se počítač používá většinově na internetový surf či multimediální app tak to stačí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]