Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze připojit externí HDD k TV?

Od: snape* odpovědí: 17 změna:

ahoj,chci se koupit k vanocum externi HDD a chci se zeptat jestli to jde normalně připojit k TV,že ja mam TV samsung s USB a chtěl bych mít ten dísk připojen k televizi,protoze si chci do něj davat filmy...

Mělo by to normalně jít?

předem děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, tak se to používá. Externí 2,5" HDD jsou napájeny z USB a 3,5" HDD už potřebují síťový napáječ.

doplněno 21.11.10 11:26:

Pro tazatele

Myslel jsem, že chcete jen přehrávat. Pokud i nahrávat, tak si přečtěte manuál k TV, zda nahrávání podporuje.

snape*
hodnocení

myslel jsem jen přehravat, nahravat nechci... ja pave nevim jaky si mam koupit jestli ten 2,5 nebo 3,5...co si myslite,že je lepsi,když to chci jen na přehravaní filmy v televizi?

Volil bych 3,5 disk, 2,5 disk byva vetsinou napajeny z USB a v pripade prehravacu nebo televizi byva nekdy s takovymto napajenim problem.

hodnocení

0x

popřemýšlel bych nad tím, jestli ta konkrétní televize dokáže pomocí menu vybrat určitý program a odeslat ho na ten externí disk na nahrávání...*nevi*

fidonet*
hodnocení

0x

Dám Ti jasnou a dobrou odpověď i s návodem. POKUD do te TV zasuneš MP3 přehrávač a půjde z něj přehrávat, můžeš pak zakoupit externí HDD a bude fungovat stejně jako MP3, tedy můžeš z něj přehrávat. POKUD umí TV i ukládat na HDD, tak na něj můžeš i nahrávat. Dělám to také tak. Doporučuji malý 2.5 palcový disk, protože mu k funkčnosti stačí POUZE kablík, který zasuneš do TV. Samozřejmě můžeš použít i jiné disky. Nehraje to žádnou roli ...

jirbar*

Horní odpověď bez záruky. Mám DVD PANASONIC běžně přehrává AVI (XVID) z 4GB flešky, ale HDD nepozná. A teď 2,5 HDD bez vlastního napájení. Snad je u televizoru v návodu pokud může být externí HDD tak zda s napájením či bez. Jinak se taky TV může odpravit. Ty 2,5 HDD mají velký rozsah proudové spotřeby.

doplněno 21.11.10 11:58:

A taky může hrát roli formátování.

Přesně tak, proto jsem doporučoval 3,5HDD, tam je napajení jisté. U televize bude urcite napsane ze zarizeni pripojene do USB nesmi mit vetsi odber nez?, netusim zda jde toto cislo zjistit i pred koupi HDD.
Vetsina prehravacu a televizi vyzaduje formatovani FAT32, s NTFS disk nerozpozna.

jirbar*

Napájení s tím nemá nic společného. Používám jenom 3,5 s externím napájením. Přesněji řečeno vůbec nepoužívám Externí HDD, ale Externí box do kterého si přehodím jakýkoliv SATA disk. Navíc ten box mohu připojit přes rozhraní USB, ale i přes ESATA (SATA). Třeba takový satelit HDBOX má již oboje připojení.

kutil44

mám stejný problém jako JIRBAR chtěl jsem to hnát přes domácí kino Panasonic a až posléze jsem si přečetl v manuálu že ono nemusí podporovat toto zařízení ,podporuje jen do 32GB lze to tedy nějak řešit?

kutil44

můžem si brnknout? pošli SMS ozvu se 737 016 863 dík

hodnocení

0x

Standartní USB má zatížitelnost 500mA, disky 2,5" mají různou spotřebu psanou až do 600mA. V současné době používám 6 různých 2.5" externích disků, ani sjedním nemám problém. V počítači jsou USB chráněna a případný vyšší odběr je spolehlivě odpojí. U TV a jiných podobných zařízení to ten HDD buď utáhne nebo ne - ODPRAVIT TO OPRAVDU, ALE OPRAVDU NEJDE :D

michca

Chtěl bych se jenom zeptat. Když si připojím ten disk k TV, nikde nemůžu najít nějaké "bezpečné" odpojení, takže musím prostě odpojit kabel. Hrozí mi ztráta dat? Máte s tím někdo zkušenosti? :)

Díky moc za odpověď

Bezpečné odpojení je hlavně výmysl Windowsů, pokud se disk nevyškubne z USB v okamžiku nahrávání na disk tak vůbec nic nehrozí, nehrozí to ani v PC - většinou se úkonem "bezpečně odebrat" nezdržuji a vše bylo a je v pohodě.

snape*
hodnocení

tady tu televizi mam: eva.cz/...

gyvy
hodnocení

0x

Já mám taky usb TV a jde to v poho.disk mám zapojený v síti a USB do tv a funguje to dobře.a bere mi to filmy i z flešky

frantah

lze připojit externí HDD k TV?I třeba 1TB?

rudo*

jasan ja mam tera a fici na samsungu tv ako hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]