Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc se sekne a má kostičky na obrazovce

Od: sovis* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím o radu. Občas se mi počíač sekne a lze ho vypnout jen natvrdo. Po zapnutí pc má velké ikony a obraz je špatný. Počítač mám 5 let a byla to sestava. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Předem díky, Sovis

Pc se sekne a má kostičky na obrazovce

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nainstaluj znovu (případně před tím odinstaluj) ovladač grafické karty...

Případně celý počítač pročisti programem CCleaner (stáhnout lze např.: slunecnice.cz/... )...

Pokud to nepomůže, bude nutná reinstalace OS - za pět let se instalace dá ´slušně zaneřádit´ ...

;)

doplněno 08.11.12 18:23:

Zjisti si typ karty (přečteš na ní, pokud otevřeš kisnu počítače) a vyhledej ovladač na netu...

Karta může i ´odcházet´, ale nedávno jsem se s podobným problémem potkal na stařičkém notesu, pomohla reinstalace, systém byl doslova zasekanej krávovinama...

;)

sovis*
hodnocení

Děkuji za info. Je to asi 4 měsíce co jsem měla pc přeinstalovaný. Pokusím se tuto variantu - odistalovat grafickou kartu, snad to zvládnu. :)

sovis*
program nepomohl :( a instalacni cd nemam. Je jeste nejaka variata?

robert35
hodnocení

0x

dobry den je to grafikou ,bud vam odchazi a nebo jste stratil ovladac .nainstaloval bych znovu grafiku urcite mate nekde cd

sovis*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpoved. Myslím si taky , že bude špatná karta. Snad to zvládnu...;)

tomasgulas
hodnocení

0x

Dle mého názoru se:

a/ přehřívá procák

b/ přehřívá/odchází grafika

Tohle mi udělala grafárna nedávno a začala u toho hučet jako kráva (což se nikdy nestávalo ani u naročných aplikací). Už je v popelnici :) Zkus se mrknout na teplotu GPU.

sovis*
Teplota se mi zda byt v poradku. Uz se mi to jednou stalo, tak jsem projistotu si vse zalohovala a pc zase chvilku makal. Ted tam mam nejake fotky, hudbu a opet se to opakuje. Myslis, ze to je teda graficka karta?
tomasgulas

To je můj tip. Ale těžko říci, bez testů.To by chtělo nainstalovat čistý systém a dát nějaké testy a nechat je běžet. A taky, pokud máš nějakou nestandardní kartu, se mrknout na net, jestli někdo něco takového neřešil. Ale mně osobně tohle přijde jako klasické artefakty při přehřáté nebo špatné kartě.

Ještě můžeš zkusit jiné ovladače.

sinner

bavíme se o graf. ale ví někdo co je to vlastně zač? Typ -označení - bazar - podle fotky bych neváhal a dal hned jinou ještě by mě snad zajímál vzhled v nouzáku ale to jen na okraj...Pokud máte takové artefakty hned na ploše co víc hledat?

darda
hodnocení

0x

Ještě bych doporučil, při vypnutém PC kartu vyndat pak do slotu pořádně zatlačit.

Může to být jen špatný kontakt v patici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]