Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu. Občas se mi počíač sekne a lze ho vypnout jen natvrdo. Po zapnutí pc má velké ikony a obraz je špatný. Počítač mám 5 let a byla to sestava. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Předem díky, Sovis
Nainstaluj znovu (případně před tím odinstaluj) ovladač grafické karty...
Případně celý počítač pročisti programem CCleaner (stáhnout lze např.: slunecnice.cz/... )...
Pokud to nepomůže, bude nutná reinstalace OS - za pět let se instalace dá ´slušně zaneřádit´ ...
Zjisti si typ karty (přečteš na ní, pokud otevřeš kisnu počítače) a vyhledej ovladač na netu...
Karta může i ´odcházet´, ale nedávno jsem se s podobným problémem potkal na stařičkém notesu, pomohla reinstalace, systém byl doslova zasekanej krávovinama...
Dle mého názoru se:
a/ přehřívá procák
b/ přehřívá/odchází grafika
Tohle mi udělala grafárna nedávno a začala u toho hučet jako kráva (což se nikdy nestávalo ani u naročných aplikací). Už je v popelnici Zkus se mrknout na teplotu GPU.
To je můj tip. Ale těžko říci, bez testů.To by chtělo nainstalovat čistý systém a dát nějaké testy a nechat je běžet. A taky, pokud máš nějakou nestandardní kartu, se mrknout na net, jestli někdo něco takového neřešil. Ale mně osobně tohle přijde jako klasické artefakty při přehřáté nebo špatné kartě.
Ještě můžeš zkusit jiné ovladače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.