Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není možné přehrát CD z externí mechaniky

Od: zajda888® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,právě mi vyvstal problém,nedokážu přehrát originální CD z externí mechaniky u ntb.Na počítači se mi zobrazí formát písniček cda,používám Winamp nebo VLC player,oba programy bez problémů přehrají hudbu resp.film z interního harddisku,ale z externí mechaniky-to je problém.Oper.systém mám XP.Čím by to mohlo být? Díky za rady.

Jo a taky mám problém,pokud chci tenhle origo disk převést domp3 např.přes Format Factory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hudební CD není datové a proto jej počítač nebere musíš mít nainstalován ASPI. Dej do vyhledávače, nainstaluj a je po problému.

hodnocení

Děkuju za dobrou radu,oceňuji bodíkem,jen se mi zatím nedaří ASPI najít. Ze slunecnice.cz mi to stáhlo jen nějakou knihovnu (.dll) a přes google jsem sice stáhl instalačku,ale ta mi jen rozzipovala 25 souborů a výsledek žádný.Budu pátrat dál,díky.

Co třeba tohle?

idoc.vsb.cz/...

doplněno 20.11.10 21:31:

Jsou tam jen návody, instalátor ke stažení není, ale snad to bude něco platné.

hodnocení

Teď jsem to chtěl napsat,že nemám oprávnění tam stahovat.Já tomu nerozumím,stáhnu si instalačku,nechá mě to rozzipovat 25 souborů či co to je,ale pak nevím,co s tím,žádná další nabídka,jen Zavřít.Zkusil jsem restart compu,ale taky nic.A to jsem stahoval i ze stránek Adaptecu.

hodnocení

2x

Omlouvám se ten odkaz je asi na něco úplně jiného. Zkus tohle:

sites.google.com/...

hodnocení

Prosím tě zkus to stáhnout,jestli ti to dělá totéž co mně (jak jsem popsal výše).

Stáhnul a spustil - rozbalí se to "program files" do složky adaptec tam spustiš BAT soubor, pro kontrolu pak EXE.

doplněno 20.11.10 22:05:

Opravuji - pro kontrolu pak pustis aspichk.exe

hodnocení

Tak tohle mi to nedělá.Mám comp po přeinstalaci,ale dělala to firma,myslím,že v něm mám vše,co mám mít.Nemůžeš to nějak rozbalit aposlat mi to na mail? Já už jinak nevím,jak se k tomu dostat.

doplněno 20.11.10 22:10:

A v program files mi to složku adaptec vůbec nevytvoří

hodnocení

Asi jsem blb,nevšiml jsem si,že potřebuju WinZip a ne WinRar.Zkusím znova.

hodnocení

Tak bohužel.Nainstalován WinZip,restart compu,pokus o instal ASPI a nic.

Edit: Něco už se děje

doplněno 20.11.10 22:29:

Už se mi to povedlo rozbalit,mám to uložena na C/Program files, spustím install BAT,naběhne černá obrazovka,mám pokračovat libovolnou klávesou,tak pokračuju,ale to je konec,nic dalšího se neděje.

doplněno 20.11.10 22:31:

Hurá a sláva.Kontrola ukazuje,že je nainstalováno.Díky moc za Tvůj čas a pomoc,píšu další bodíky.

Teď by neměl být problém s přehráváním hudebního CD. U interních mechanik v PC se tato věc mnohdy neřešila, protože velká mechanika funguje mimo jiné jako běžný CD přehrávač a bývala napojená taky přímo do zvukové karty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]