Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,právě mi vyvstal problém,nedokážu přehrát originální CD z externí mechaniky u ntb.Na počítači se mi zobrazí formát písniček cda,používám Winamp nebo VLC player,oba programy bez problémů přehrají hudbu resp.film z interního harddisku,ale z externí mechaniky-to je problém.Oper.systém mám XP.Čím by to mohlo být? Díky za rady.
Jo a taky mám problém,pokud chci tenhle origo disk převést domp3 např.přes Format Factory.
Hudební CD není datové a proto jej počítač nebere musíš mít nainstalován ASPI. Dej do vyhledávače, nainstaluj a je po problému.
Děkuju za dobrou radu,oceňuji bodíkem,jen se mi zatím nedaří ASPI najít. Ze slunecnice.cz mi to stáhlo jen nějakou knihovnu (.dll) a přes google jsem sice stáhl instalačku,ale ta mi jen rozzipovala 25 souborů a výsledek žádný.Budu pátrat dál,díky.
Co třeba tohle?
doplněno 20.11.10 21:31:Jsou tam jen návody, instalátor ke stažení není, ale snad to bude něco platné.
Stáhnul a spustil - rozbalí se to "program files" do složky adaptec tam spustiš BAT soubor, pro kontrolu pak EXE.
doplněno 20.11.10 22:05:Opravuji - pro kontrolu pak pustis aspichk.exe
Tak tohle mi to nedělá.Mám comp po přeinstalaci,ale dělala to firma,myslím,že v něm mám vše,co mám mít.Nemůžeš to nějak rozbalit aposlat mi to na mail? Já už jinak nevím,jak se k tomu dostat.
doplněno 20.11.10 22:10:A v program files mi to složku adaptec vůbec nevytvoří
Tak bohužel.Nainstalován WinZip,restart compu,pokus o instal ASPI a nic.
Edit: Něco už se děje
doplněno 20.11.10 22:29:Už se mi to povedlo rozbalit,mám to uložena na C/Program files, spustím install BAT,naběhne černá obrazovka,mám pokračovat libovolnou klávesou,tak pokračuju,ale to je konec,nic dalšího se neděje.
doplněno 20.11.10 22:31:Hurá a sláva.Kontrola ukazuje,že je nainstalováno.Díky moc za Tvůj čas a pomoc,píšu další bodíky.
Teď by neměl být problém s přehráváním hudebního CD. U interních mechanik v PC se tato věc mnohdy neřešila, protože velká mechanika funguje mimo jiné jako běžný CD přehrávač a bývala napojená taky přímo do zvukové karty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.