Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych si koupit tento alza.cz/... notebook ale je bez OS .
Lze do něho nainstalovat windows 2000 XP?
Nebude pomalejší nebo nezmění se jeho výkon?
Děkuji
Tak, Windows 2000 už nejsou několik měsíců podporovaná, navíc do nich nenainstalujete Interent Explorer 7 a vyšší, Windows Media Player 10 a vyšší, Windows Live Essenatilas a některé jiné programy. Jinak systém Windows 2000 je skvělý.
Windows XP bohužel do tohoto notebooku už asi taky nenainstalujete. Windows 7 nainstalovat problém není. Visty by snad měly jít taky bez problémů.
Do Windows Vista a 7 nainsatlujete zbrusunový Internet Explorer 9 oproti Windows XP.
Doporučuji Win 7. Máme je na všech noteboocích, od nejmenšího s nesrovnatelně horším vybavením, než je ten Váš vybraný a jedou jako víno.
Já naopak musím použít citát Milouše Zemana - Windows jsou jako víno - čím starší, tím lepší. (v té době přicházela na trh Windows 98 První vydání a ta byla nestabilní, pomalá a tak většina lidí byla věrná Windows 3.11 nebo Windows 95)
Windows 7 ani Vistám jsem na chuť nepřišel a naopak Windows XP a WIndows 2000 jsou nenahraditelná.
Na okraj, jedu na NB s Vihome, pak další pc s W98 a ten furt jede. Byl bych pro jednoduchý systém, a jinak si co chci nainstalovat, a ne něco naducaného, co zpomaluje.
No a kolik by stál s OEM?
Podobný (ne-li stejný) ntb bez OS a od této firmy si koupil můj známý a když tam chtěl nainstalovat XP,tak se to s ním vůbec nebavilo. Já jsem si např.koupil ntb s předinstalovaným Win7 64bit,bylo u něj uvedeno,že nepodporuje žádné starší OS a nakonec to dopadlo tak,že mám na disku dva systémy,Win7 32bit i XP a vše jede bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.