Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná tiskárna versus levný tisk

Od: oto000® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer chtěl bych si do budoucna kopit nějakou tiskárnu né drahou spíše jen na tisk dokumentu popřípadně nějaké fotky ale to opravdu jen ojediněle nebo domácí tisk fotek se nevyplatí. Jde mi o cenu tiskárny a cenu jak oreginalních i neoreginalních naplní

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fifla*
hodnocení

0x

HP ma velice levné tiskárny, ale pak když chcete koupit toner tak stojí např černý 600 a barevný 800 takže celkem i dražší než tiskárna :)

hodnocení

No právě to je ta cenová politika levná tiskárná a drahé naplně vyrobce si zajistí že se mu při výrobě levné tiskárny vratí náklady za prodej naplní

doplněno 18.12.12 19:49:

našel jsem třeba

Canon Pixma MP280 prošla i Dtestem znamkou dobře

ale kolik stoji neoreginalní naplně to se podívám

doplněno 18.12.12 19:56:

pocitace.aukro.cz/...

ok®
hodnocení

0x

jedině jít v tomto případě do laseroví tiskárny, nyní koupíte kolem 3000,-kč

hodnocení

0x

Tyhle CANON Pixmy nekupovat ani omylem, mají barvy společné a navíc s tryskamy (díky tomu jsou dost drahé i alternativní náplně) a navíc dost často zlobí , chce to vyšší modely co mají každou barvu zvlášť. Mění se jenom zásobníky s inkoustem (trysky jsou součástí tiskárny) a ty zásobníky mají asi 3x větší obsah inkoustu, alternativní sada všech pěti barev se dá sehnat už za 200Kč. Nejlevnější multifunkční model je asi za 1600Kč je to myslím MG5250.

doplněno 18.12.12 23:05:

Tou sadou jsem nemyslel lahvičky s inkoustem, ale naplněné zásobníky ;)

aukro.cz/...

A to je opravdu dost dobrá cena a nikdo se nemusí patlat s plněním :D

doplněno 18.12.12 23:26:

zde je odkaz na obyčejnou tiskárnu:

alza.cz/...

zde na multifunkci:

alza.cz/...

pak jsou ještě o pár stovek dražší s Wi-Fi...

Na první pohled se dají poznat podle parametru DPI, mají jej dvojnásobné než ty s tím drahým (společným) inkoustem ;)

ok®

a je to DPI důležité pro domácí používání(sem tam nějaký tisk dokumentu)?

DPI je důležité pro kvalitní fototisk, já jen zmínil, že podle něj se dá u Canona zjistit, která tiskárna má jiné, ekonomické inkousty ;). Všechny co mají v dnešní době 4800x1200 DPI mají společnou barevnou náplň zhruba po 5ml inkoustu, ty co mají 9600x2400 DPI mají všechny barvy zvlášť 10-15ml inkoustu. Nejen že se mění jen inkoust který právě došel, ale i při větším obsahu nádobky se dá sehnat mnohem lacinější alternativa.

doplněno 19.12.12 12:41:

Samozřejmě, že je to určeno typem kazet, ty neekonomické mají jednu černou a jednu barevnou, ty ekonomické mají minimálně 5, černou na text, 3 základní barvy a černou na barevný tisk. V přehledech parametrů bývá většinou na prvním místě udáno DPI, takže je rychlejší a jednoduší se řídit podle toho, typ inkoustů bývá zmíněn až na konci.

ok®

aha tak to jsem nevěděl já má doma multi HP PSC 1215, a fotky není rozumné tím tisknout

vím, že se tam dá nějak nastavit to rozlišení, ale stejně nevím jak *hi*

Na kvalitní fototisk stačí 300 DPI, u inkoustových tiskáren je udáváno o hodně vyšší DPI, ja to proto, že ten jeden bod na fotografii se tvoří několika desítkami kapiček inkoustu aby byly co nejlepší barevné odstíny. Jsou tiskárny s jinými principy mísení barev a tam je fyzicky opravdu jen 300 DPI a výsledek na fotografiích je vynikající.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]