Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje Torrent?

Od: tohlefaktnevim odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, hodně lidí se mi to snaží vysvětlit, ale já to (i přes IQ 145) stále nechápu, vy možná budete úspěšnější. Prosím vás, jak funguje stahování přes torrent a existují nějaké servery typu uloz.to kde se dá přes něj cokoliv stahovat? Moc děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

no v tom je právě to kouzlo, není.

torrent-download.cz/...

Velice laicky zjednodušené, je pouze server který ví kde ten soubor sežene, ovšem nestahuje se z konkrétního místa ale z různých.

No mrkni na odkaz, to je polopatě, víc to snad už nejde.

doplněno 19.11.10 15:00:

nebo tady cs.wikipedia.org/... , též celkem pěkně vysvětleno

kato*
19.11.10 22:51

*palec*

sondaw*
hodnocení

1x

Tady máš manuál i s obrázky

www.utorrent.cz/h/...

Jestli chceš stahovat z torrentu,tak si zaděláváš na průser.Není to totiž legální.

elbarto*
hodnocení

Z Torrentu stahují tícíce ba dokonce miliony lidí, a zavřou jen cca tisícinu procenta z nich myslím že zas tak špatnej ve stahování nejsem.

P.S. a až do června příštího roku mi nemůžou nic udělat :)

alf*

tohle je teorie manželky když platí pokutu za parkování s argumentem "vždyť oni tam taky stáli" (pod zákazem) No jednou platila, podruhé to ukecala a už si dává pozor.

Jednou dojde na všechny.Ne že bych ti to přál.

kroka

Doufám, že nikdy k tomu nedojde. Hrátky s autorskými právy taky nejsou nic čistého tak vzhůru do stahování!

Koupím-li si jakékoliv záznamové médium, tiskárnu, kopírku nebo papír do ní tak v ceně jsou započítány poplatky, proč mám platit někomu i když to používám jen a jen pro sebe? Myslím, že všichni máme pirátství předplaceno, tak co je na tom NELEGÁLNÍ?

los*

doplněno 20.11.10 12:25:

Obrázek ZDE: upload.wikimedia.org/...

los*

Takze přídávám obrázek, ze kterého jde pochopit jak torrent funguje.

kroka: To není zas úplně pravda, to že platíš tzv. "výpalné"(sice je to prasárna), ale pořád ti to nedává právo stahovat autorsky chráněný obsah

zajda888®: Stahovaná z torrentu není legální? Není pravda, stahování z Torrentu je plně legální. Stahování Autorsky chráněného obsahu je nelegální, ale to je pak jedno jestli to stahujete z Torrentu nebo ze share serveru.

elbarto®: Proč by vám mohli udělat něco až od června? Můžou vám udělit pokutu už nyní, pokud se prokáže vina.

doplněno 20.11.10 12:25:

Odkaz na obrázek zde: upload.wikimedia.org/...

Jak funguje Torrent?
los*

Los: Máte pravdu ohledně stahování z Torrentu,že je legální,ovšem pouze v případě,že stahujete a sdílíte data,která nejsou autorsky chráněna.Např.soused se podělí o video ze své dovolené.Ohledně stahování ze share serveru platí,že software a hry nelze legálně stahovat,pokud nejsou FREE,hudbu a filmy ano.To jsou informace,které jsem kdysi četl,autorem byl nějaký právník či co.Mně osobně je tohle ukradené,nic nestahuju.Jen jsem vyjádřil svůj názor a podělil se o výklad práva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]